Ολοσχερής καταστροφή για τους δενδροκαλλιεργητές – Απαιτούμε την άμεση στήριξή τους

Έλληνες  05/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ιωάννης Δήμου,

Παραγωγός

Μέσα σε όλες τις δυσκολίες που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με τον κορωνοϊό και των υποχρεώσεων που βιώνουμε ως αγροτικός κλάδος ήρθαν και οι ζημιές παγετού σε Ημαθία και Πέλλα. Με θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους -5 βαθμούς Κελσίου. Οι ζημιές για τους αγρότες είναι μεγάλες στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Η όλη κατάσταση των ζημιών θα αποφέρει άλλη μια δύσκολη χρονιά στους δενδροκαλλιεργητές τις χώρας.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, κ. Γαλανομάτης Γεώργιος ανέφερε:

«Οι παγετοί της 25ης και 26ης Μαρτίου ήταν η χαριστική βολή για τους δενδροκαλλιεργητές της Ημαθίας. Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων, δαμάσκηνων, κερασιών κ.α. είναι ολοκληρωτικές. Θυμίζουν τις ζημιές που είχαμε πάθει από τον παγετό το 2003. Επιτακτική ανάγκη πλέον αποτελεί η έμπρακτη οικονομική στήριξη των πληγέντων δενδροκαλλιεργητών».

Από την πλευρά του, ο Ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας κ. Ιωάννης Χριστοφορίδης δήλωσε:

«Στα δαμάσκηνα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο του καρπίδιου, η ζημιά έχει φανεί ξεκάθαρα και μιλάμε για 100% στις περισσότερες των περιπτώσεων. Πολλές ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών έχουν υποστεί επίσης μεγάλες ζημιές. Παραγωγοί από Πλεύρωμα και Λουτροχώρι, μου ανέφεραν, ότι ολοκληρωτική είναι η καταστροφή και στα κορόμηλα. Θα πρέπει να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες και να αποζημιωθούμε σύντομα, διότι 4 χρόνια τώρα, βιώνουμε μεγάλες καταστροφές».

Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα θυμούνται τους αγρότες μόνο προεκλογικά. Από την άλλη είμαστε εμείς. Οι Έλληνες για την Πατρίδα! Θεωρούμε τους αγρότες ραχοκοκαλιά του Έθνους, στηρίζουμε εμπράκτως τις παραδοσιακές ασχολίες και εργασίες των Ελλήνων της υπαίθρου και απαιτούμε άμεσα να αποζημιωθούν όλοι από τις ζημιές που υπέστησαν. Με το καλημέρα, αρκετά πρόωρα τη φετινή παραγωγική σεζόν, οι δενδροκαλλιεργητές πολλών περιοχών της Μακεδονίας και Θεσσαλίας βλέπουν την παραγωγή τους να χάνεται. Ας ενδιαφερθεί, επιτέλους, η ελληνική κυβέρνηση και μία φορά για τους Έλληνες!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης