Ο Δήμος Κυριλίδης επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Αριδαίας

Έλληνες  13/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κατά την επίσκεψή μου στην λαϊκή αγορά της Αριδαίας, εξακριβώνεται η αποδόμηση των λαϊκών αγορών λόγω των αρνητικών κυβερνητικών αποφάσεων.

Οι επιπτώσεις που ήδη, έχουν δημιουργηθεί, αποδυναμώνουν τις λαϊκές αγορές που αναγκάζονται να μειώσουν κατά πολύ τις τιμές στα προϊόντα τους με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Σε μια κρίσιμη στιγμή ωστόσο, που τα ελληνικά νοικοκυριά ζορίζονται οικονομικά λόγω των αυξήσεων στα προϊόντα, η κυβέρνηση συνεχίζει να διαλύει τον κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών και την διαχρονική σημασία τους. Βλέποντας συνεχώς εξωγενείς αγορές να επηρεάζουν την τοπική αγορά, εμείς θα πρέπει να θωρακίσουμε την οικονομία από αυτούς τους παράγοντες.  Πρέπει να υπάρξει κάλυψη της εγχώριας παραγωγής με όσο το δυνατόν περισσότερες  - εγχώρια - παραγόμενες πρώτες  ύλες. Όταν λέμε ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ το λέμε για δύο βασικούς λόγους. Ο σημαντικότερος είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτικών αγαθών που καταναλώνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Σε έκτακτες και ακραίες περιπτώσεις όπως την ανατίμηση, τον Covid κτλ.

Δυστυχώς όμως, μέσω των μέχρι σήμερα των ανθελληνικών κυβερνήσεων, δεν παράγουμε εν τέλει σχεδόν τίποτα, όχι μόνο καταναλωτικά αγαθά αλλά και είδη αναγκαία για την επιβίωση των Ελλήνων, όπως τα είδη διατροφής. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις υποχρεώνουν τον Έλληνα αγρότη να σταματήσει να καλλιεργεί βασικά είδη για την διατροφή μας και παράλληλα μας υποχρέωσαν να εισάγουμε τα είδη αυτά από άλλα κράτη, έχοντας κάνει τον εαυτό μας στην ουσία υποχείριο των διαθέσεων των εξωγενών πολιτικών παραγόντων.

Θα πρέπει λοιπόν να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή με στόχο την απαγκίστρωση από τις ανάγκες ξένων αγορών, έτσι  ώστε να μην χρειάζεται να πέφτουμε θύματα της αγοραστικής αύξησης στην οποιαδήποτε κρίση αλλά να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τιμές σε αυτά τα προϊόντα.

Οι λαϊκές αγορές αποτελούν μακροχρόνιο φαινόμενο και κατ’ εξοχήν σημείο οικονομικού-κοινωνικού γίγνεσθαι. Η ύπαρξή της είναι αναγκαία και καθοριστική.

Δήμος Κυριλίδης,

Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων   


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης