Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών επιστρέφει

Έλληνες  06/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, δύο κόμματα με πολλά κοινά. Ένα από αυτά οι πλειστηριασμοί και η κοροϊδία του Έλληνα πολίτη. Δανειστές και τράπεζες ζητούν τέλος στο πάγωμα της διαδικασίας! Παίρνουν μπρος οι πλειστηριασμοί από τον Μάιο, μετά το «πάγωμα» της διαδικασίας λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όλοι οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί έως τις 13 Μαΐου, ενώ ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση αναστέλλονται έως το τέλος του μήνα όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως πλειστηριασμοί, εξώσεις, κατασχέσεις που αφορούν την πρώτη κατοικία.

Οι πλειστηριασμοί έχουν «παγώσει» πρακτικά από τις 7 Νοεμβρίου 2020, όταν άρχισε το δεύτερο lockdown που αποφασίστηκε και έκλεισαν τα δικαστήρια. Έκτοτε έχει περάσει ένα διάστημα έξι μηνών, κατά το οποίο έχει δοθεί ασυλία σε όλους τους οφειλέτες από πλειστηριασμούς. Ωστόσο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

- έχουν προγραμματιστεί 3.123 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2021, ενώ

- από την αρχή του δεύτερου lockdown έως σήμερα έχουν αναρτηθεί ήδη 6.521

πλειστηριασμοί!

Το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών ζητούν εδώ και καιρό οι δανειστές, αλλά και οι τράπεζες, καθώς ανησυχούν για μια νέα εκτόξευση των «κόκκινων» δανείων. Άλλωστε η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας έχει εκτιμήσει πως η πανδημία θα αφήσει πίσω της μια νέα γενιά μη εξυπηρετούμενων δανείων 8-10 δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ενήμερα πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση τον Μάρτιο του 2020. Δηλαδή τα σπασμένα της κυβέρνησης και τους λάθους χειρισμούς της θα τα πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός.

Ενώ, δηλαδή πολλοί οφειλέτες εξυπηρετούσαν τα δάνειά τους, τώρα δεν θα μπορούν και κινδυνεύουν και αυτοί με πλειστηριασμούς. Αν λάβουμε υπόψιν και την δουλικότητα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους τραπεζίτες, καταλαβαίνουμε ότι, όχι μόνο δεν θα διαπραγματευτεί κανείς, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα έχουν πραγματικό πρόβλημα. Η κατακραυγή του κόσμου είναι μεγάλη και θα συνεχίσει να εντείνεται. Ένα εθνικό κόμμα οφείλει να προστατέψει την κατοικία των πολιτών και να εφαρμόσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, στο οποίο θα ανταποκρίνεται ο οφειλέτης και θα είναι εντάξει απέναντι στο χρέος που έχει. Η λύση δεν είναι να βρεθούν τα σπίτια των Ελλήνων στα χέρια των τραπεζιτών. Για κάποιους κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη ισχύει ακόμα και σήμερα!

Δυστυχώς, οι «καρχαρίες» είναι πολλοί και η κυβέρνηση απλώς… τους ταΐζει…

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης