Πανεπιστήμια ή κέντρα ανομίας;

Έλληνες  17/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αυτό που συμβαίνει στα πανεπιστήμια μιας ευρωπαϊκής χώρας, της Ελλάδος, δεν το συναντάμε ούτε σε ΑΕΙ του τρίτου κόσμου. Οι ακαδημαϊκοί χώροι είναι «ξέφραγο αμπέλι» σε περιθωριακούς, σε διαταραγμένους, σε ναρκομανείς και σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Προπηλακισμοί, ξυλοδαρμοί, απειλές, ύβρεις, παράνομοι έλεγχοι εισόδου κατά μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σχεδόν καθημερινά. Και ουδείς αρμόδιος είδε ή άκουσε κάτι. Οι παράνομες πράξεις, η κατάργηση του κράτους δικαίου, η κατάργηση της δημοκρατίας αφήνουν αδιάφορους το αρμόδιο υπουργείο, τις δικαστικές αρχές, την ΕΛΑΣ, τους καθηγητές, τους ερευνητές. Υβρίζονται, ξυλοκοπούνται, στοχοποιούνται μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Αυτό είναι εγκληματική αδιαφορία. Η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συμβαίνει δίπλα τους, δεν συγκινεί κανέναν.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο ΕΚΠΑ μεγάλη “γιάφκα” κάθε είδους παρανομίας που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί κάποιος αρμόδιος δεν είδε κάτι και πολύ περισσότερο δεν έκανε τίποτα. Ακόμη και η νεοσύστατη “πανεπιστημιακή αστυνομία” αποσύρθηκε από τους πανεπιστημιακούς χώρους κατ' απαίτηση μια μικρής αριστερής μειοψηφίας.

Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ αναφέρεται ότι “Οι Πανεπιστημιακοί χώροι θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη και η πρόοδος σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα”.

Επομένως αν θέλουμε σύγχρονα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που να εκτελούν απρόσκοπτα την αποστολή τους οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

Δημήτριος Βαλασίδης

 Συνταγματάρχης (ΠΖ) εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης