Παρά τις υποσχέσεις ΔΕΝ θα γίνει Πομπή της Εικόνας της Εξόδου του Μεσολογγίου

Έλληνες  23/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν θα γίνει τελικά Πομπή της Εικόνας της Εξόδου, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από κυβερνητικής πλευράς. Από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα του δημάρχου Μεσολογγίου να δοθεί εξαίρεση από τα περιοριστικά μέτρα για την COVID-19. Ένα αίτημα που είχε σύμφωνη και τη γνώμη των πολιτών, καθώς τα δρώμενα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την περιοχή.

Από πλευράς Πολιτικής Προστασίας δόθηκε άδεια να πραγματοποιηθεί μόνο η αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη στον Κήπο των Ηρώων το βράδυ του Σαββάτου 24/4. Ακόμα όμως κι αυτή η αναπαράσταση θα γίνει χωρίς την παρουσία κοινού, καθώς η χορηγηθείσα άδεια αναφέρεται σε συγκεκριμένο και πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στο χώρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία δόθηκε ο χαρακτήρας τηλεοπτικού “γυρίσματος”!

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά απαγορεύουν την παρουσία πολιτών σε ένα μείζον τοπικό δρώμενο. Ας μην παραμυθιαζόμαστε επομένως. Η παρουσία θα επιτραπεί μόνο για κάποιους λίγους πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες. Για την διαφήμισή τους και μόνο.

Μετά από ένα μήνα παραμύθιασμα για μια Πομπή που εν τέλει δεν επρόκειτο να γίνει, με τον τρόπο που «αρμόδιοι» και μη διαβεβαίωναν, υπό την απίθανη προοπτική της κατ´ εξαίρεσιν διαχείρισής της από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας, μετά από φιλονικίες, αλληλλοσπαραγμό, ταξίματα και κληρώσεις θέσεων, ΧΑΘΗΚΕ η ευκαιρία να γίνει η λιτάνευση της Εικόνας κατά την ώρα απαγόρευσης με την πιο λιτή και αναγκαία συνοδεία Της. Το χειρότερο είναι πως κάποιοι πίστεψαν τα μυθεύματα καλοπροαίρετα.

«Ανακουφισμένοι» πληροφορούμαστε πως θα δικαιολογηθούν τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που δόθηκαν για τον νεωτερισμό του «δρωμένου» που θα διεξαχθεί για τα μάτια της υψηλής ακαδημαϊκής διανόησης της δημοτικής αρχής και μόνο...(και των παρατρεχάμενων, τέλος πάντων· πόσοι είναι πια; δεν είναι και μιλιούνια).

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης