Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης!

Έλληνες  02/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε πρωτομηνιά με 103 νεκρούς από Covid-19. Οι νεκροί από την πανδημία φτάνουν τους 23.608. Εδώ και καιρό στην πατρίδα μας γίνεται κανονικό μακελειό. Κάθε ημέρα που περνά, μαθαίνουμε για τριψήφιο αριθμό νεκρών, και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του αλληλοσυγχαίρονται για τις επιδόσεις τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα είναι από κάθε άποψη ζοφερή. Η κρίση στην οικονομία (και κυρίως το ζήτημα του χρέους) έχει προ πολλού ξεπεράσει το όριο του συναγερμού και η κυβέρνηση παρουσιάζει ως… επιτυχία το γεγονός ότι επιτρέπει τη μουσική στις καφετέριες – λες και οι νότες είναι υπεύθυνες για τις εκατόμβες των θυμάτων της πανδημίας.

Το χρέος της Ελλάδας έχει φτάσει σε πρωτοφανή ύψη. Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. εκτιμά ότι στο γ’ τρίμηνο του 2021 ανήλθε στο ποσό των 357,29 δισ. ευρώ, ενώ η Eurostat εκτιμά ότι σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ξεπέρασε το 200%! Τα ποσά και τα ποσοστά κόβουν την ανάσα, και πολύ σύντομα οι πιστωτές της χώρας θα αρχίσουν πάλι τις δυσάρεστες συζητήσεις, που ξεκίνησαν το 2010 με την υπαγωγή στο Μνημόνιο, οι οποίες δεν αναμένεται να τελειώσουν σύντομα…

Η διαμόρφωση του χρέους δεν είναι άσχετη με τις κυβερνητικές επιλογές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να υπερχρεώσει την Ελλάδα, δανειζόμενος σαν να μην υπάρχει αύριο, ώστε να εφαρμόσει μια κινεζικού τύπου, ανελεύθερη πολιτική για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τα επιδόματα που έδινε στα καταστήματα τα οποία έκλεινε ήταν δανεικά. Η κεντρική κυβερνητική επιλογή και δεν λειτούργησε σε υγειονομικό επίπεδο και «γονάτισε» την ήδη προβληματική ελληνική οικονομία.

Χώρες, όπως η Δανία, καταργούν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid-19 και εξέρχονται από τον κύκλο της κρίσης -και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες-, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ανελεύθερη συνταγή που διέλυσε τη χώρα, αντί να ρίξει μια ματιά στην κατάσταση στις ΜΕΘ, όπου οι νοσοκομειακές λοιμώξεις έχουν καταστεί μεγαλύτερη απειλή από τον κορωνοϊό. Ίσως νομίζει ότι, αν απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Covid-19 θα… εξαφανιστεί.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης