Πενήντα οχτώ χρόνια από τη μέρα που η Τηλλυρία αντίκρισε τη βιαιότητα της Τουρκίας!

Έλληνες  08/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πενήντα οχτώ χρόνια από τη μέρα που η Τηλλυρία αντίκρισε τη βιαιότητα της Τουρκίας. Για όλους τους κατοίκους της Τηλλυρίας, είναι σαν να βίωσαν χθες τους βάρβαρους βομβαρδισμούς του Αυγούστου του 1964. Βόμβες ναπάλμ έπεφταν σαν φωτιά από τα τούρκικα βομβαρδιστικά, καίγοντας τους αθώους πολίτες της περιοχής.

Το σκοτεινό εκείνο τριήμερο του 1964, παραμένει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων των Ελλήνων και κυρίως όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έχει αφήσει την ακριτική περιοχή της Τηλλυρίας στο έλεος του Θεού! Ο Θύλακας των Κοκκίνων και το οδόφραγμα του Λιμνίτη απέκοψαν την περιοχή και η διέλευση των κατοίκων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, πόσο μάλλον σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως η πρόσβαση σε νοσοκομείο.

Δεν φτάνει όμως που η μνήμη των ημερών αυτών ταράζει τη συνείδηση όλων μας, η Τουρκία φροντίζει να υπενθυμίζει στην περιοχή της Τηλλυρίας τα δεινά που της προκάλεσε πριν πενήντα επτά χρόνια. Δεκάδες λεωφορεία περνάνε από το οδόφραγμα μέσα από την περιοχή, για να παραστούν στις εκδηλώσεις των Κατεχόμενων που διοργανώνονται στα Κόκκινα. «Αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους θα γιορτάζουν τον θάνατο των δικών μας ανθρώπων και η απάντηση κάθε χρόνο από την Κυπριακή Δημοκρατία είναι η σιωπή.

Δεν ξεχνάμε ποτέ τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας, όπως δεν ξεχνάμε ποτέ την ίδια την Τηλλυρία!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης