Ποιοί φοβούνται τους Ήρωες;

Έλληνες  21/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Συγγραφέως ″Φλόγα του Ταινάρου″

            «Στην Ελλάδα όσοι αγαπούν την πατρίδα τιμωρούνται». Τα παραπάνω λόγια είναι διαχρονικά. Εμείς από φθόνο δεν ανεχόμαστε κανένα «στάρι να ξεχωρίζει», το κόβουμε αμέσως. «Τα ευφυή τίποτα» όπως αποκαλούσαν τους δημαγωγούς, φοβούνται αυτό το «στάρι». Τους χαλάει την «καλοπέραση». Προτρέπει και δείχνει στον λαό τον δύσκολο δρόμο της Αρετής, ενώ οι δημαγωγοί – πολιτικάντηδες βολεύονται μια χαρά με την τρυφηλή ζωή που τους προσφέρει ο δρόμος της κακίας. Στην αρχαιότητα μεταξύ του 500 και 322 π.Χ., «σκοτώσαμε», σχεδόν όλες τις «Μοναδικές» Προσωπικότητες, επειδή δόξασαν και ωφέλησαν παντοιοτρόπως την Ελλάδα. Ο φθόνος ώθησε την τυφλή μάζα να σκοτώσει, ή να αναγκάσει να πεθάνουν στην εξορία και τους τέσσερεις νικητές Στρατηγούς των Μηδικών πολέμων: Μιλτιάδη, Θεμιστοκλή, Αριστείδη και Παυσανία. Δεν γλύτωσαν βέβαια και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες που πέθαναν στην εξορία ή στη φυλακή όπως: Πυθαγόρας, Αισχύλος, Φειδίας, Αναξαγόρας, Ηρόδοτος, Ικτίνος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Θουκυδίδης, Αριστοφάνης, Πλάτων, Ισοκράτης κ.α. Το ίδιο συνέβη και με το πιο «ελεύθερο πνεύμα» όλων των εποχών: Τον Σωκράτη.

            Προς διάψευση του Φαλμεράγιερ και των φαντασιόπληκτων, υστερόβουλων θεωριών του και στη νεότερη ιστορία μας κυνηγήσαμε ή και δολοφονήσαμε τους: Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Καποδίστρια κ.α. Παράλληλα βέβαια, φροντίζουν οι παγκοσμιοποιητές να «σβήνουν» από τη μνήμη μας αυτούς τους ήρωες – πρότυπα. Ας μας πει το Ελλαδικό Κράτος πού είναι τα οστά και ο τάφος του Νικηταρά, του Βελισσαρίου και τόσων άλλων ηρώων. Απαξιώνουν τη μνήμη τους σε κάθε ευκαιρία. Όπως την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στο ετήσιο τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων και αγνοουμένων της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο. Η κ. Πρόεδρος έστειλε την υπασπίστριά της. Πιθανότατα ήταν πολύ απασχολημένη. Συμπλήρωνε τη λίστα των καλεσμένων για τη δεξίωση της «Δημοκρατίας». Κανόνιζε πού θα καθίσουν οι εκπρόσωποι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, οι εκπρόσωποι των λαθρομεταναστών και τόσες άλλες εξέχουσες προσωπικότητες. Ακόμη έπρεπε να ελέγξει την ακουστική του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου. Πώς άραγε θα ακούγονται τα ξύλινα και τα χάλκινα της Ορχήστρας της ΕΡΤ. Πράγματι, η κ. Πρόεδρος προτιμά την ΕΡΤ, από την μπάντα της ΑΣΔΕΝ. Άλλωστε δυσκολεύεται να βρει τη θέση της όταν παιανίζει ο Εθνικός Ύμνος. Ο «Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν» που δεν «λέει» και πολλά στους εθνομηδενιστές. Που περιέχει αυτήν την «άτιμη» λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενώ αυτοί αγωνίζονται για μια κοινωνία δούλων.

            Φυσικά και ο κ. Πρωθυπουργός έπρεπε να ξεκουραστεί σε πολυτελές θέρετρο. Αλλοίμονο! Ήταν προφανώς κατάκοπος, να υπογράφει διατάγματα για το πώς θα καταστρέψει την Πατρίδα μας. Πού να βρει καιρό να τιμήσει τους ηρωικούς Έλληνες που αντιστάθηκαν στους βάρβαρους εισβολείς τους Αττίλα. Αυτούς που δεν ηττήθηκαν αλλά προδόθηκαν κατά τον ήρωα Στρατηγό Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο. Δεν πειράζει ήρωα Σταυριανάκο! Καλύτερα! Οι ΕΛΛΗΝΕΣ σε τιμούν και σε έχουν πάντα στην καρδιά τους.

            Πέραν από την ανύπαρκτη παιδεία μας και στρεβλή εκπαίδευση, ένας άλλος σοβαρός λόγος για αυτήν την δυστοπική, ηθικά αποξηραμένη κοινωνία μας, είναι η έλλειψη πραγματικών ινδαλμάτων – προτύπων. Ο υπέρτατος άνδρας όλων των εποχών, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κάτω από το προσκεφάλι του την «Ιλιάδα». Είχε πρότυπο τον Αχιλλέα. Στα σημερινά παιδιά ποιοι προσφέρονται ως πρότυπα; Οι πρωταγωνιστές του «Survivor» και της «Φάρμας»; Τι μπορούν να «πάρουν» τα παιδιά μας απ’ όλα αυτά τα ψεύτικα ινδάλματα; Τα ΜΜΕ, σκόπιμα προβάλουν  απομονωμένα άτομα χωρίς πατρίδα και ρίζες, άθεα, έξω από την κοινωνία και την οικογένεια σε αναζήτηση της εφήμερης ερωτικής περιπέτειας. Προπαγανδίζεται η αποξένωση ανάμεσα στα δύο φύλα ενώ ταυτόχρονα μας δείχνουν ρομαντικές ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους. Οι σταλινοφασίστες «βάφτισαν» φασιστικό το Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια.

            Δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστεωμένες απόψεις και ιδέες τους. Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ιδανικά, έχουμε αξίες, έχουμε πρότυπα όλους τους Ήρωες του Ελληνισμού. Έχουμε και το απτό παράδειγμα του ιδρυτή μας. Είναι και αυτός ένα «στάρι που ξεχωρίζει». Αγαπά την Ελλάδα. Προσπαθεί να φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα. Θέλει η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες. Στην «Πυρά»! φωνάζουν οι ανθέλληνες. Βάλτε τον φυλακή! Έστω και αντίθετα με τους νόμους, όπως υπέροχα επιχειρηματολόγησε η κ. Εισαγγελέας. Έστω και κόντρα σε κάθε λογική. Έστω και άδικα.

            Με αυτή την συμπεριφορά απέναντι στους ήρωες, το μόνο «παράξενο» είναι ότι αυτός ο τόπος εξακολουθεί να γεννά πολιτισμούς και ήρωες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νικήσουμε και όλοι αυτοί οι ήρωες θα βρουν στην καρδιά και στη μνήμη μας την θέση που τους αξίζει. Θα δικαιωθούν!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης