Πραγματική ελπίδα για τον τόπο το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Έλληνες  14/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Έχουμε ήδη μπει για τα καλά στο καλοκαίρι, σε ένα καλοκαίρι που μόνο  ξένοιαστο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και τα σημάδια των καιρών δείχνουν έντονα τις αλλαγές που έρχονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα, τόσο όσον αφορά θέση μας σε διεθνές και γεωπολιτικό επίπεδο, όσον και  την καθημερινότητά μας, την ίδια μας την βιοτική κατάσταση, την  δικιά μας και των παιδιών μας. Η γενικότερη κατάσταση είναι ρευστή και με μεγάλο δείκτη μεταβλητότητας και υπάρχει απαίτηση να στραφεί ο κόσμος στις σταθερές αξίες που μέσα στους αιώνες βοηθούν στην  επιβίωση των κρατών, στα ήθη και τα έθιμα, στην εσωτερική ανάπτυξη και δημιουργία, στην ενδυνάμωση των βάσεων. Έννοιες όπως ο διεθνισμός, η παγκοσμιοποίηση, ο ριζοσπαστισμός και ο αντινατιβισμός είναι πλέον βέβαιο ότι οδηγούν στην πολύπλευρη συρρίκνωση εκ των έσω αλλά και εκ των έξω. Σήμερα θα εστιάσω στις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας που βοηθούν να κατανοήσουμε αυτήν την μεταβλητότητα.

Σε ότι αφορά την πάλη Ανατολής-Δύσης, σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο στην γεωγραφική Οδησσό, με τις Ουκρανικές δυνάμεις να σημειώνουν βαριές απώλειες και η όποια βοήθεια δίδεται από την Δύση στην Ουκρανία να μην μπορεί μέχρι τώρα τουλάχιστον, να αναστρέψει την κατάσταση. Ο Ζελένσκι ζητάει συνεχώς στρατιωτική και χρηματική βοήθεια, στην παρούσα φάση ύψους 5 δις Ευρώ μηνιαία, αλλά η Δύση αρχίζει πλέον να κουράζεται. Όσο και να το επιθυμούν οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ, τα αποτελέσματα από τα μέτρα κατά της Ρωσίας και η αναποτελεσματική διαχείριση της αντιπαράθεσης από τους ιθύνοντες της Δύσης, έχουν τουλάχιστον κουράσει τους αυτοαποκαλούμενους ευρωπαίους των οποίων η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιό απαιτητική. Αυτό φαίνεται από τους κυβερνητικούς τριγμούς στην  Αγγλία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες.              

Σε ευρύτερο γεωπολιτικό επίπεδο, η Ρωσία έχει κάνει δύο σημαντικές κινήσεις που σίγουρα οδηγούν σε μεγάλη σκέψη και ανησυχία τις δυτικές δεξαμενές σκέψης. Πρώτη κίνηση είναι η πρόσφατη άσκηση ανάπτυξης και απόκρυψης των Ρωσικών διηπειρωτικών πυρηνικών συστημάτων, ειδικότερα των πυραύλων Yars, με βεληνεκές 7500 μίλια, καλύπτοντας όλα τα σημεία της υδρογείου. Σύμφωνα με τον πρώην Π/Θ της Ρωσίας Μεντβέντεφ "το να τα βάζεις με μια πυρηνική δύναμη σαν την Ρωσία είναι ανοησία.... και αποτελεί πιθανή απειλή για την ανθρωπότητα"                                                         

Δεύτερη κίνηση είναι η προετοιμασία για τα μέσα του Αυγούστου, κοινών ασκήσεων Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και άλλων 10 κρατών στο υπογάστριο των ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην Νικαράγουα του Ντανιέλ Ορτέγκα και στην γεμάτη πετρέλαιο Βενεζουέλα του Νίκολας Μαδούρο. Πρώτη φορά γίνεται παρόμοια κίνηση, ούτε κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, είναι αρκετά σημαντικότερο από την κρίση της Κούβας.                     

Στην γείτονα Τουρκία, πάλι δύο είναι τα θέματα αυτής της εβδομάδας που πρέπει να εξεταστούν και να αναλυθούν, διότι και τα δύο μας αφορούν άμεσα. Πρώτον είναι η αποκωδικοποίηση της κίνησης του Τούρκου Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρώην δήμαρχου της περιοχής Σισλί της Κωνσταντινούπολης και ηγέτη του Κόμματος Αλλαγής της Τουρκίας. Η Τουρκική σημαία μπροστά στο Ελληνικό κοινοβούλιο, πιθανότατα συμβολίζει την τουρκική υποστήριξη για την είσοδο του τουρκικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) ή DEB Partisi της Θράκης στην Βουλή μας. Στις εκλογές του 2019 το ΚΙΕΦ κυριολεκτικά σάρωσε στις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, με την παρούσα κυβέρνηση να φαίνεται ανίκανη και αδιάφορη να σταματήσει αυτήν την εντυπωσιακή άνοδο.                       

Δεύτερον είναι η ανακάλυψη στο έδαφος της Τουρκίας, ενός τεραστίου κοιτάσματος "Σπανίων Γαιών", επόμενο σε μέγεθος μετά το αντίστοιχο της Κίνας. Ανακαλύφθηκε στην πόλη Beylikova, στην επαρχία του Eskisehir και ανέρχεται σε 694 εκ. μετρικούς τόνους, υπεραρκετό για να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες για περίπου 1.000 χρόνια. Οι "Σπάνιες Γαίες" χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες τεχνολογίες και ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις οθόνες τηλεοράσεων και κινητών, στα φωτοβολταϊκά, στις ανεμογεννήτριες και στις μπαταρίες. Η Κίνα μέχρι τώρα έχει  το 90% των παγκοσμίων αποθεμάτων και με την ανακάλυψή τους στην Τουρκία, αναβαθμίζεται σημαντικότατα η θέση της τελευταίας στην Δύση, εφόσον βέβαια έχει την απαιτούμενη σύνθεση και καθαρότητα από ραδιενέργεια. Γίνεται έτσι εύκολα αντιληπτό ότι η Τουρκία έχει ένα ακόμη χαρτί, σε γεω-οικονομικό τώρα πλαίσιο, ιδιαίτερα σημαντικό για να μπορεί να πιέζει και να εκβιάζει καταστάσεις. Επίσης αποκτά την δυνατότητα σημαντικότατης οικονομικής ανάκαμψης και αναγνώρισης σαν μια σημαντική τοπική γεωπολιτική δύναμη. Απαιτούνται αριστοτεχνικοί χειρισμοί που η παρούσα κυβέρνηση σίγουρα δεν διαθέτει, για την ανάδειξη των αντίστοιχων ελληνικών κοιτασμάτων, μικρότερου όμως μεγέθους και όχι κατευθυνόμενη υποβάθμισή τους για να ισορροπηθεί το τουρκικό πλεονέκτημα.                           

Στην Ελλάδα μας τώρα, με την έλευση του καλοκαιριού και τους πρώτους ισχυρούς ανέμους, ήδη η μισή Ελλάδα καίγεται, όχι βέβαια από μόνη της. Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν ξεσπάσει 355 φωτιές που έχουν αμέσως δείξει την αδυναμία της κυβέρνησης για την επιτυχή καταπολέμησή τους. Το προσωπικό των πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε μεγάλα τμήματα της Ελλάδας έχει τεθεί σε επιφυλακή, αλλά αυτό το καλοκαίρι χάριν του κου Μητσοτάκη προσωπικά, δεν περιμένουμε να δούμε την βοήθεια των Ρωσικών πυροσβεστικών θηρίων που ειδικά πέρσι έσωσαν την κατάσταση.                       

Στον τομέα της υγείας, δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα περιγραφής της κατάστασης. Είναι φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει το ΕΣΥ προς όφελος της ιδιωτικής περίθαλψης. Ο Υπουργός Υγείας κος Πλεύρης, μόνο με την συνοδεία των Ειδικών Δυνάμεων στης Αστυνομίας, την ΟΠΚΕ, επισκέπτεται τα νοσοκομεία και εκεί πάλι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κάνει παρά να δηλώσει την παραίτησή του. Αποτέλεσμα των προσωπικών επιλογών του Π/Θ και Υπουργού Υγείας, είναι το κυνηγητό των ανεβμολίαστων υγειονομικών, όπου όποιος κάνει το "ατόπημα" να διαμαρτυρηθεί, συλλαμβάνεται. Κλιμάκιο των ΕΛΛΗΝΩΝ χωρίς κομματικές σημαίες, ήταν παρόντες στα δικαστήρια της Ευ σε συμπαράσταση με τους υγειονομικούς. Αποτέλεσμα επίσης είναι η αδυναμία προγραμματισμού μεταμοσχεύσεων, όπως έγινε και στα τέλη του προηγούμενου μήνα με την αποτυχημένη μεταμόσχευση ηπατικού μοσχεύματος στο το «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το μόσχευμα διακομίσθηκε στην Αθήνα όπου μεταμοσχεύθηκε στο «ΛΑΙΚΟ» με επιτυχία σε άλλον λήπτη.                

Σε ότι αφορά στην ετοιμότητα απάντησης και στις ενέργειες των επίσημων φορέων της χώρας μας στις Τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις, όπως πάντα αυτές κυμαίνονται από ανύπαρκτες έως αναποτελεσματικές. Παράδειγμα που ανέφερα και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι το σταδιακό ξεπούλημα του Αιγαίου, αυτήν την φορά με την σιωπηρή αποδοχή του όρου TurkAegean. Στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ υπάρχει ο όρος «Σιωπηρά Αποδοχή», ήτοι αν δεν αντιδράσεις έγκαιρα σε κάτι, αυτό σημαίνει ότι το αποδέχεσαι. Κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν αντέδρασε έγκαιρα, δεν είχε την πρέπουσα εγρήγορση για να φέρει το θέμα στην επιφάνεια. Όλοι έγιναν δικαστές μετά το έγκλημα και καταδίκαζαν ο ένας τον άλλον, όμως είναι όλοι τους συνένοχοι. Δεν είναι λοιπόν διοικητικό λάθος κάποιου υπαλλήλου υπουργείου, δεν είναι μια ατυχής παράβλεψη, είναι ένα καθαρό ξεπούλημα του Αιγαίου μας. Στο Αιγαίο μέχρι τώρα ισχύουν τα 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα, που καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν είχε το σθένος να επεκτείνει στα 12 όπως έχουμε κάθε δικαίωμα. Αποτέλεσμα αυτής της διαχρονικής κυβερνητικής ατολμίας είναι η απώλεια 64 αξιόλογων Ελλήνων στελεχών της ΠΑ, του ΣΞ και του ΠΝ, συγγενών, αδελφών, συζύγων και γονέων, από το 1990 μέχρι σήμερα, χωρίς να προσμετρηθούν οι απώλειες σε πυροσβεστικά, μεταφοράς προσωπικού και πυροσβεστικά αεροσκάφη. Μεταξύ αυτών θυμόμαστε και τιμούμε μεταξύ άλλων τους Ηλιάκη, Μπαλταδώρο, Σιαλμά,  Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό. Για την μνήμη και την θυσία αυτών των Ηρώων, το Εθνικό κόμμα των Ελλήνων την περασμένη Τετάρτη έκανε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο ανάπτυξης στο Σύνταγμα κατά της χρήσης του όρου Turkaegean από την Τουρκία. Είμαστε το μόνο κόμμα που αντέδρασε και διαμαρτυρήθηκε  έμπρακτα για το ξεπούλημα του Αιγαίου, για την επιτηδευμένη αδιαφορία της Κυβέρνησης και των εντός της Βουλής υπολοίπων κομμάτων  Ακολούθησε πορεία, η οποία έληξε με τον Εθνικό Ύμνο μπροστά από τη Βουλή. Οι παρευρισκόμενοι πολίτες, οι περισσότεροι νεαράς ηλικίας, αντέδρασαν πολύ θετικά σε αυτήν μας την κίνηση και ο απλός κόσμος χειροκροτούσε αυθόρμητα. Σε όλη την Ευρώπη έρχονται αλλαγές και στην Ελλάδα η μόνη δυνατή απάντηση, η μόνη πραγματική ελπίδα, είναι το Εθνικό κόμμα των Ελλήνων και όλος ο πατριωτικός χώρος που έχει συσπειρωθεί με αυτό. Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης