Προδοσίες της ΝΔ: Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου!

Έλληνες  20/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Άρης Σαπουνάς,

Στέλεχος της Νεολαίας και του Πανελληνίου Συμβουλίου

Πριν 48 χρόνια ο ελληνισμός βίωσε μια τεράστια εθνική καταστροφή. Οι Τούρκοι υλοποιώντας τα σχέδιά τους για κατάληψη του βόρειου τμήματος (είναι αποδεδειγμένο ότι σχεδίαζαν την εισβολή τουλάχιστον μια δεκαετία πριν)  του νησιού αποβιβάστηκαν  στις 20 Ιουλίου του 1974 στην Ακτή Πέντε μίλι της Κερύνειας και ξεκίνησαν την στρατιωτική τους επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα της κατάληψη του 37% του κυπριακού εδάφους και τον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων κυπρίων από τις πατρογονικές τους εστίες οι οποίοι γίνανε πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα καταφεύγοντας στις ελεύθερες περιοχές.

Έκτοτε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα μίλα για προδοσία της Χούντας που έφερε τον Αττίλα στην Μεγαλόνησο και την κατοχή σχεδόν του μισού νησιού. Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς του Ιωαννίδη (που είχε ανατρέψει τον Παπαδόπουλο από το Νοέμβριο του 1973) έχει ευθύνες για την αποβίβαση του τουρκικού στρατού στην Κύπρο. Ξημερώματα της αποφράδας εκείνης ημέρας 2 υποβρύχια του πολεμικού μας ναυτικού παρακολουθούσαν τον τουρκικό στόλο που μετέφερε τις πρώτες δυνάμεις εισβολής του εχθρού. Όμως ο τότε Αρχηγός Ναυτικού Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να μην χτυπήσουν τους τούρκους. Είναι δεδομένο πως αν η διαταγή ήταν διαφορετική τα υποβρύχια θα είχαν επιφέρει ένα αξιόλογο χτύπημα στον εχθρό που θα τον ανάγκαζαν να σταματήσει την απόβαση.                                                                                                                                              

Όμως τις μεγαλύτερες ευθύνες για την Κατοχή της Κύπρου της έχει το καθεστώς Καραμανλή ο όποιος επέστρεψε στις 23 Ιουλίου του 1974 και ανέλαβε την διακυβέρνηση της Χώρας. Εκείνη την ημέρα οι τούρκοι κατείχαν το 4% του κυπριακού εδάφους. Είχαν υποστεί βαριές ήττες και απώλειες από την Κυπριακή Εθνοφρουρά και την ΕΛΔΥΚ και η κατάσταση των επιχειρήσεων έγερνε προς την ελληνική πλευρά. Το σπουδαιότερο ήταν ότι η κύρια δύναμη του τουρκικού στρατού δεν είχε αποβιβαστεί ακόμη στο Νησί. Συνδυασμένη επίθεση των υποβρυχίων type 214 που διέθετε το πολεμικό μας ναυτικό με τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροπλάνα F-4 Phantom που διέθετε  η πολεμική μας αεροπορία (έχοντας υπεροπλία έναντι της τουρκικής αεροπορίας που δεν διέθετε τέτοιου τύπου αεροπλάνο) είναι δεδομένο ότι θα σήμαινε την καταστροφή της αποβατικής δύναμης του τουρκικού στρατού και στόλου με αποτέλεσμα την σωτηρία της Μεγαλονήσου.

Όμως το Καθεστώς Καραμανλή αδράνησε εγκληματικά. Δεν απέστειλε στο Νησί ούτε ένα αεροπλάνο, ούτε έναν στρατιώτη ούτε ένα άρμα μάχης προς ενίσχυση έστω των χερσαίων δυνάμεων άμυνας της Κύπρου. Άφησε τους Τούρκους να αποβιβάσουν ανενόχλητοι μεταξύ 23 Ιουλίου και 14 Αυγούστου 35 χιλιάδες στρατιώτες και 140 Υπερσύγχρονα Άρματα Μάχης. Άφησε την τουρκική αεροπορία ανενόχλητη να βομβαρδίζει το νησί παρότι με τα 22 Phantom που διέθετε τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να την έχει συντρίψει. Με την φράση του Καραμανλή «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» όλος ο κυπριακός ελληνισμός εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Έτσι στις 14 Αυγούστου άρχισε η δεύτερη επίθεση του τουρκικού στρατού που είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη του υπόλοιπου 33% του κυπριακού εδάφους. Αυτό είναι που αποκρύπτουν οι προδότες της ΝΔ. Ότι ο Δεύτερος ΑΤΤΙΛΑΣ έγινε επί Καραμανλή ο οποίος άφησε αβοήθητη την Κύπρο. Γι’ αυτό αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν το φάκελο της Κύπρου. Για να μην αποκαλυφθεί ο προδοτικός ρόλος ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΑΒΕΡΩΦ στην υπόθεση αυτή.                                                              

Τους υποσχόμαστε ότι μόλις το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ αναλάβει τις τύχες της πατρίδας μας μία από τις πρώτες κινήσεις θα είναι να ανοίξει τον φάκελο της Κύπρου, ώστε να μάθει όλος ο ελληνικός λαός ποιοι πρόδωσαν την Κύπρο το 1974!!

Το ψευδοκράτος σας η μισή μας Πατρίδα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης