Προσκύνημα από τους ΕΛΛΗΝΕΣ στην Ιερά Μόνη Αγ. Νικολάου Σπάτων Αχαΐας

Έλληνες  10/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Σταύρος Μπιτσικόλης

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαΐας, είναι μοναστήρι που ιδρύθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα  από έναν καλόγερο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας, της οποίας απετέλεσε μετόχι για αρκετά χρόνια. Γιορτάζει τρεις φορές το χρόνο· την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του αγίου, την 10η Μαΐου πιο πανηγυρικά, την ημέρα δηλ. μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τα Μύρα Λυκίας της Μικράς Ασίας προς το Μπάρι της Ιταλίας, καθώς και κατά την εορτή της Πεντηκοστής. 


Το μοναστήρι αποτελεί σημαντικό ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο και παράλληλα τοπόσημο της περιοχής, καθώς και πόλο έλξης πολλών προσκυνητών από την Αχαΐα, την Ηλεία και αλλού. Έτσι και εμείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμήσαμε την μνήμη του Αγίου διανύοντας την καθιερωμένη πεζοπορία των 22 χιλιομέτρων (5 ωρών) από τις φυλακές του Αγίου στεφάνου προς το μοναστήρι. 

Εν συνεχεία φτάνοντας στην Ι.Μ προσκυνήσαμε την εικόνα του Αγίου και  μιλήσαμε με τον επίτροπο της μονής ο οποίος μας μίλησε για το σημαντικό πνευματικό έργο που επιτελείται εκεί, παρά τις αντιχριστιανικές κυβερνητικές απαγορεύσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς ως ΕΛΛΗΝΕΣ Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα τιμούμε με τον πρέποντα σεβασμό τους Αγίους της Ορθοδοξίας μας η οποία είναι στυλοβάτης του Ελληνισμού. ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ 


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης