Προσωπικός ιατρός: Θεσμός επικίνδυνος για την υγεία των ΑΜΕΑ

Έλληνες  21/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ΝΔ δημιουργεί δυσκολίες στην ήδη δύσκολη ζωή των Ανθρώπων με Αναπηρίες στην χώρα μας.

Αυτή την φορά με την επιβολή του θεσμού του προσωπικού ιατρού χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την Ελληνική κοινωνία και βέβαια πρωτίστως με τους Έλληνες με αναπηρίες. Κάθε απόφαση αυτής της κυβέρνησης είναι και μία μαχαιριά στην ήδη πληγωμένη δημοκρατία μας.

Ο προσωπικός ιατρός είναι επιβαρυντικος για την υγεία των ΑΜΕΑ για τους κάτωθι λόγους:

1. Το κάθε άτομο με ειδικές δεξιότητες έχει φροντίσει να βρει για την περίπτωση του τον ιατρό που επιστημονικά μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγείας του. Ο ιατρός του μέσα από την χρόνια συνεργασία τους, γνωρίζει πλέον το άτομο, το ιστορικό του, και έχει αναπτυχθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Τώρα η κυβέρνηση Μhτσοτακη παίρνει με το έτσι θέλω τον πάσχοντα από την ασφάλεια που του παρέχει η ύπαρξη του ιατρού του κοντά του, για να τον πάει σε έναν άγνωστο ιατρό ο oπoίος του έχει επιβληθεί όχι με επιστημονικά κριτήρια αλλά με γεωγραφικά. Καθώς προσωπικός ιατρός ορίζεται απλά και μόνο επειδή αυτός συντηρεί ιατρείο κοντά στον τόπο κατοικίας του ΑΜΕΑ.

2. Οι καλοί από άποψη επιστημονικής κατάρτισης ιατροί δεν δέχονται να μπουν στην λίστα ως προσωπικοι ιατροί διότι θίγονται τα εισοδήματα τους. Έτσι ιατροί πιθανώς άπειροι ή χαμηλής επιστημονικής κατάρτισης απομένουν να μπουν στην λίστα του θανάτου των ΑΜΕΑ οι οποίοι όπως είναι κατανοητό δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες υγείας που έχει ένας άνθρωπος με αναπηρία αλλά και ευρύτερα ο κάθε ασθενής. 

3. Eνίοτε το ιατρέιο του "προσωπικού ιατρού" είναι προσβάσιμο στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ή και στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Αν λάβουμε υπόψιν και τίς δυσκολίες μετακίνησης που έχει αυτή η κατηγορία των συμπολιτών μας κατανοούμε την έκταση του προβλήματος.

3. Ο κάθε ιατρός που δέχεται να γίνει προσωπικός ιατρός, μόνο προσωπικός δεν γίνεται από την στιγμή που ενώ έχει ήδη τους δικούς του ασθενείς, του στέλνει το κράτος χιλιάδες ακόμη με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο μεσα στα πλαίσια του ωραρίου εργασίας του να ασχοληθεί με την κάθε περίπτωση ασθενούς σωστά. 

Τέλος με πλάγιο και ύπουλο τρόπο στέλνει τα ΑΜΕΑ και τον κάθε ασθενή στα ιδιωτικά νοσοκομεία από την στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθει για τους άνω λόγους στις ανάγκες της υγείας του ο επιβαλλόμενος προσωπικός ιατρός. Αν λάβουμε δε υπόψιν την φτωχοποιηση που έχει φέρει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην κοινωνία μας καταλαβαίνουμε ότι θα κλονιστεί ακόμη περισσότερο η υγεία χιλιάδων ασθενών συνανθρώπων μας ή θα χάσουν ακόμη και την ζωή τους.

Το Eθνικό Kόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψει, μέσω της παρουσίας του στην επόμενη βουλή, να μην επιβληθεί ο αντιδημοκρατικός και αντιεπιστημονικός θεσμός του προσωπικού ιατρού. Γιατί εμείς παραμένουμε άνθρωποι, σεβόμαστε τις αρχές ιατρικής δεοντολογίας που έχουμε κληρονομήσει από τον Ιπποκράτη, συνεπώς αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο ως δημιούργημα του Θεού και τον σεβόμαστε και όχι ως αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα χέρια του διεθνιστικού καπιταλισμού.     

Ιωάννης - Πολυκράτης Χρύσης

Υπεύθυνος τομέα ΑΜΕΑ εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης