Σήκω Ανδρέα για να δεις, τα παιδιά της αρπαχτής

Έλληνες  27/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ιωάννης Μαλανδρής,

Υποψήφιος Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Κεραυνός εν αιθρία! Απίστευτα πράγματα. Έπεσε από τα σύννεφα ο σύντροφος Λοβέρδος (ο ΠΑΣΟΚος, όχι ο Λοβέρδος της ΝΔ που ονειρεύεται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους τούρκους). Μα είναι δυνατόν να συλλαμβάνεται κάποιος επειδή τσέπωνε μίζες; (και μάλλον εννοεί πως είναι απίστευτο κάποιος να είναι τόσο ανίδεος ώστε να τον πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη).

Συνελήφθη το Ευάκι. Την «μπουζουριάσανε» οι Βέλγοι εισαγγελείς στο «Καιλή 33». Η κατηγορία; Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ψιλά πράγματα και άδικα το τρέχουνε το κορίτσι.

Δηλαδή που είναι το κακό; Δεν της έφτανε της Εύας ο πενιχρός μισθός του ευρωβουλευτή και είπε να συμπληρώσει το εισόδημά της με κάμποσα εκατομμύρια σε μετρητά και εμβάσματα σε εξωχώριους και εξωτικούς προορισμούς (βλέπε Παναμάς). Ταυτόχρονα σκέφτηκε να χαρτζιλικώσει τον πατέρα, τη μάνα και την αδελφή της με ολίγα εκατομμυριάκια, διότι ως γνωστό, οι ΠΑΣΟΚοι τιμούν την οικογένεια, αρκεί να είναι η δικιά τους.

Πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας και αναμένω την ετυμηγορία των βελγικών αρχών, μέσα από δίκαιη δίκη και εφόσον μπορέσει να αποδείξει η Εύα Καϊλή την αθωότητά της. Την υπομονή που έχω, δεν την έχουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που την καθαίρεσαν από αντιπρόεδρο και στο ΠΑΣΟΚ που τη διέγραψαν αυθημερόν της αποκάλυψης. Μάλλον κάτι γνωρίζουν περισσότερο από μένα…

Απαντώ σε ερώτηση που μου ετέθη προσφάτως. Γιατί συνελήφθη η Καϊλή στο Βέλγιο; Σε αυτό μπορώ να απαντήσω, διότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι ευρωβουλευτές υπόκεινται στις δικαστικές αρχές της χώρας όπου έχει έδρα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ήτοι Βρυξέλλες – Βέλγιο.

Δεν μπορώ όμως να απαντήσω, πραγματικά μου είναι αδύνατο, γιατί η Καϊλή εκλέχθηκε δύο φορές ευρωβουλευτής. Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, ποια τα κατορθώματά της, οι επιτυχίες, το έργο της που είναι άξιο (δια)μνημόνευσης ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ευρωκοινοβούλιο. Να το δεχτώ ότι την πρώτη φορά προτιμήθηκε ως αναγνωρίσιμη περσόνα από το κοινό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί την επιβράβευσε ο κόσμος με μια δεύτερη θητεία; Μάλλον θα μείνω με την απορία…

Αναφέρθηκα στο ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα με καημό τα «όμορφα χρόνια» της πασοκικής λαίλαπας. Τα χρόνια των σκανδάλων, των μιζών, της πλαστής ευμάρειας, της λεηλασίας των δημόσιων ταμείων, του εξοβελισμού κάθε έννοιας μη σοσιαλιστικής (ειδικά της εθνικιστικής), των διακοποδανείων, των ΜΟΠ που φαγώθηκαν σε χλιδή και απόκτηση προσωπικών περιουσιών, του λαδώματος πολιτικών και κέντρων εξουσίας με λεφτά μεταφερόμενα σε μαύρες σακούλες και κούτες πάμπερς.

Μα φταίει το ΠΑΣΟΚ για την Καϊλή; Κατά το «σύντροφο» Ανδρουλάκη όχι και τη χρέωσε στη ΝΔ μένοντας «παγωτό» ο Κυριάκος που ετοίμαζε μια ακόμη μεταγραφή αεροδρομίου από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. Καθόλου λοιπόν δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ.

Απλά η Καϊλή εκλέγονταν για χρόνια σε αυτοδιοίκηση, Ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ. Είναι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Μιλάει ως ΠΑΣΟΚ. Μέλος σε κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Είναι προϊόν made in ΠΑΣΟΚ. Πολιτεύονταν με το ΠΑΣΟΚ και εκλέγονταν με το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Αναλογιζόμενος τις εκατοντάδες περιπτώσεις πολιτευτών και στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ των οποίων τα κόμματα χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν όχι απλά να λειτουργούν, αλλά να μας κυβερνούν, οι οποίοι έχουν καταληστεύσει τα δημόσια ταμεία και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, μου έρχονται επίκαιρα τα λόγια του σατυρικού ποιητή Γ. Σουρή:

Κλέφτες φτωχοί και άρχοντες με άμαξες και άτια

Κλέφτες χωρίς μια πήχυ και κλέφτες με παλάτια

Ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμί

Ο άλλος το Έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή

Γράφω αυτές τις αράδες λίγες ώρες μετά την απόφαση απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Ηλία Κασιδιάρη από το Εφετείο Αθηνών. Όλοι γνωρίζουμε την ετυμηγορία της πρωτόδικης απόφασης – σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν γραφτεί πολλά και εκατέρωθεν των πολιτικών παρατάξεων που αποδεικνύουν ότι η απόφαση αυτή έχει μόνο πολιτικά κίνητρα και επουδενί ποινικά.

Αν συγκρίνεις την περιουσία του Η. Κασιδιάρη (κατά το σκεπτικό του δικαστηρίου) με την περιουσία και καταθέσεις της Καϊλή ή/και άλλων πολιτικών, μελών κομμάτων, που κυβέρνησαν την χώρα μας, τότε θα καταλάβεις που βρίσκονται πραγματικά οι «εγκληματικές οργανώσεις».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης