Σεισμός στο Μαξίμου: Συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον αγώνα της προηγούμενης χρονιάς

Έλληνες  04/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Ο χρόνος που πέρασε ήταν χρόνος μεγάλος, χρόνος δύσκολος και απαιτητικός, χρόνος με θυσίες, περιορισμούς και απώλειες, χρόνος γεμάτος οργή και πόνο.

Ήταν ο χρόνος που άρχισε, συνέχισε και τελείωσε με ψέματα από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ψέματα για την πανδημία και την διαχείρισή της, ψέματα για τις φωτιές, ψέματα για τις πλημμύρες, ψέματα για την οικονομία, ψέματα για την υγεία, ψέματα για όλα. Ή για να το θέσω πιο κόσμια, η κυβέρνηση είχε και δυστυχώς εξακολουθεί να δείχνει ότι έχει μια διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας από ότι όλοι οι άλλοι Έλληνες. Και αυτή την δική της αντίληψη, προσπαθεί να την επιβάλει μέσω της καλοπληρωμένης προπαγάνδας, του εσκεμμένου διχασμού και της με κάθε τρόπο και μέσο αποσιώπησης των αντιθέτων απόψεων.

Ο περασμένος χρόνος ήταν γεμάτος καταστροφές. Είχαμε φωτιές, πλημμύρες και νεροποντές. Είχαμε άτυπες απολύσεις και αποδυνάμωση κρίσιμων λειτουργιών του κράτους όπως ο κλάδος της υγείας. Είχαμε μέτρα, μέτρα, μέτρα, τα οποία δυστυχώς συνεχίζουν ακόμη να μας ταλαιπωρούν και να μας κρατούν δέσμιους. Κυρίως όμως είχαμε απώλειες λόγω της πανδημίας ή καλύτερα της ανεπίτρεπτα λανθασμένης αντιμετώπισής της.      

Είχαμε επίσης "επιτυχίες" στην εξωτερική μας πολιτική. ''Επιτυχίες" που παρά την δήθεν θετική προώθησή τους από πλευράς της κυβέρνησης, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τι να πρωτοαναφέρω, την στήριξη των Σκοπίων και την προώθηση της ένταξής τους στην ΕΕ παρά τις συνεχείς από μέρους τους παραβιάσεις της κατάφορα ανθελληνικής συμφωνίας των Πρεσπών, τις σχέσεις μας με την Λιβύη που δεν μας λογαριάζει καθόλου, τις σχέσεις με τα ΗΑΕ  που τώρα στηρίζουν οικονομικά την Τουρκία, την συμφωνία με την Γαλλία που εκτός από την αγορά των γαλλικών μονάδων δεν είμαι βέβαιος τι άλλο θα μας προσφέρει ή την Τουρκία που συνεχίζει αδιάλειπτα την παράλογη επεκτατική της πολιτική;

Αυτά τα συνεχή, εσκεμμένα και μη, σφάλματα της κυβέρνησης, ελπίζω να κατάφεραν να συνεγείρουν τους πολίτες. Ελπίζω ο χρόνος που πέρασε να ήταν και χρόνος σκέψης, αντίληψης και αποφάσεων, ώστε το νέο έτος να είμαστε πλέον έτοιμοι να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που θα μας εμφανίσουν. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για θυσίες, θυσίες οικονομικές, θυσίες πόρων, θυσίες αξιοπρέπειας αλλά κυρίως θυσίες των ίδιων των ζωών μας. Το 2021 ήταν η χρονιά που είδαμε, πάθαμε και ελπίζω να μάθαμε. Το 2022 πρέπει είναι η χρονιά που επιτέλους θα επιλέξουμε και θα διεκδικήσουμε, νόμιμα, δυναμικά, θαρραλέα, Ελληνικά.        

Σε ότι αφορά στο Εθνικό κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, με το τέλους του χρόνου γίνεται ανοικτός απολογισμός των πραχθέντων της χρονιάς που πέρασε και καθορισμός των στόχων για την χρονιά που έρχεται.  Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά οργάνωσης, αγώνων, προσπάθειας αλλά και θυσιών. Θυσιών γιατί ο ιδρυτής του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνεχίζει να είναι υπό περιορισμό. Διεκδικεί τα ατομικά και πολιτικά του δικαιώματα, δικαιώματα που δεν μπορούν να του στερήσουν μέσα στην φυλακή, όπως τα δικαιώματα της έκφρασης και της επικοινωνίας.  Ο λόγος του συνεχίζει να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει. Είναι λόγος καυστικός, λόγος  κεραυνοβόλος, λόγος υπεράσπισης της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και προπάντων καθαρά ελληνικός και πατριωτικός. Είναι καθαρός πολιτικός λόγος και οπωσδήποτε δεν είναι λόγος μίσους, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ για να διευκολύνουν το δικό τους έργο.           

Ο περασμένος χρόνος για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν χρόνος οργάνωσης, αφού συγκροτήθηκαν και στελεχώθηκαν πλήρως όλοι οι τομείς, όλα τα όργανα, όλες οι επιτροπές. Σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, τις άλλες μεγάλες πόλεις αλλά και σε όλες πλέον τις περιοχές, υπάρχουν πλέον οργανωμένα τα στελέχη των ΕΛΛΗΝΩΝ, έχουν συμπληρωθεί οι κατά περιοχή εκλογικοί κατάλογοι αλλά ακόμα και οι εκλογικοί μας αντιπρόσωποι είναι έτοιμοι όποτε απαιτηθεί.

Επίσης ήταν και χρόνος αγώνα, πολιτικού αγώνα για την εξάπλωση του κόμματος σε κάθε γειτονιά.  Ήταν χρόνος που δώσαμε το παρόν στις μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του διχασμού και της υποχρεωτικότητας σε όλες τις πόλεις, αφού αυτές είναι από τις βασικές θέσεις και των ΕΛΛΗΝΩΝ. Ήταν ο χρόνος που περάσαμε από όλες τις γειτονιές σε όλες τις πόλεις, ήταν ο χρόνος που με ότι μέσο διαθέταμε, με ατομικές προσφορές και οικονομικές θυσίες, συνδράμαμε τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική και στην βόρεια Εύβοια, τους πλημμυροπαθείς και βέβαια τους εντελώς άδικα κυνηγημένους από την κυβέρνηση ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας, επειδή έχουν διαφορετική άποψη από την κυβέρνηση. Τα έσοδα του κόμματος είναι ουσιαστικά μηδαμινά και ότι γίνεται, γίνεται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες των στελεχών, χωρίς να δημιουργούνται οικονομικές εξαρτήσεις από μεγάλους οικονομικούς παράγοντες. Ήταν ακόμη ο χρόνος που ήμασταν παρόντες σε κάθε εθνική επέτειο τιμώντας πάντοτε τους ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα μας. Στο διαδίκτυο επίσης, καταφέραμε να έχουμε την πολιτική σελίδα με τους περισσότερους συνδρομητές και η φωνή μας παρά τον αποκλεισμό από όλα τα συστημικά κανάλια, φτάνει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.     

Αυτόν τον αγώνα μας δείχνουν και όλες οι δημοσκοπήσεις. Οι επίσημες δημοσκοπήσεις πλέον δεν μπορούν να αποκρύψουν την άνοδό μας και αναγκάζονται να μας αναφέρουν με το πλασματικό ελάχιστο ποσοστό του 3%. Η είσοδό μας στην Βουλή είναι σίγουρη και είμαστε έτοιμοι για σημαντική νίκη και είσοδο στην Bουλή με αρκετά σημαντικό ποσοστό. Βέβαια οι πραγματικές δημοσκοπήσεις που δεν εμφανίζονται στα ΜΜΕ, μας δίνουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά. Ουσιαστικά οι ΕΛΛΗΝΕΣ αν και ακόμη είμαστε έξω από το κοινοβούλιο, είμαστε το μόνο κόμμα που ασκεί αντιπολίτευση, με αυστηρή κριτική και ρεαλιστικές προτάσεις. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσα στην Βουλή ζήτησαν την παραίτηση της Κυβέρνησης και την διεξαγωγή εκλογών, όμως κανένα από αυτά δεν έκανε πρόταση μομφής για να αρχίσει η διαδικασία. Ο κος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα γίνουν εκλογές όσο διαρκεί η "πανδημία". Εμείς επιζητούμε να γίνουν εκλογές σύντομα, έχοντας γνώση ότι αυτό είναι κομματικά ασύμφορο, γιατί όσο περνά ο χρόνος γινόμαστε ακόμη ισχυρότεροι, αφού οι μάσκες Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνέχεια πέφτουν και το ένα σκάνδαλο ακολουθεί το άλλο. Όμως το συμφέρον της πατρίδας και ιδιαίτερα οι πλέον των 20.000 απολεσθέντων  συμπολιτών μας, δεν μας αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης. Η στρατηγική του Μητσοτάκη δεν οδηγεί πουθενά και πρέπει να το καταλάβει και ο ίδιος και να προκηρύξει άμεσα εκλογές. Αυτό θέλουν οι Έλληνες πολίτες, αυτό θέλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αυτό θέλουν οι Έλληνες Ορθόδοξοι, αυτό θέλουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για το 2022, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον αγώνα της προηγούμενης χρονιάς. Θα συνεχίσει η διεξαγωγή των κομματικών λειτουργιών με αποτελέσματα που θα γίνουν πλέον ορατά και θα είναι εμφανής η παρουσία μας σε κάθε νόμιμη εκδήλωση των πολιτών έναντι στις εσφαλμένες τακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Θα συνεχίσει η προβολή του κόμματος σε όλες τις γειτονιές. Η έμπρακτη συμπαράσταση και η εντός των δυνατοτήτων μας υποστήριξη των συμπολιτών μας. Είμαστε πλέον έτοιμοι όχι απλώς να μετέχουμε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά να είμαστε και η φωνή αλλά και η έμπρακτη προώθηση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης μέσα στη Βουλή. Οι πραγματικοί "Τζαμπατζήδες", αυτοί που έχουν φεσώσει τους πολίτες με σχεδόν ένα δις συνολικά, αυτοί που τολμούν να αποκαλούν εμάς τους πολίτες με αυτόν τον όρο, εμάς που το μόνο που κάνουμε είναι να πληρώνουμε, αυτοί που χρηματοδοτούν στοχευμένα με απευθείας αναθέσεις για να βλέπουν σε αποκλειστικότητα ζωντανά τραγούδια, όλοι αυτοί θα κληθούν για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Στο περσινό πρώτο άρθρο του 2021, ανέφερα ότι τότε είμαστε στην αρχή των μέτρων εγκλεισμού και εκφοβισμού και ότι δεν είναι δυνατόν να στερούν βασικές ελευθερίες σε ανθρώπους, πόσο περισσότερο μάλιστα να χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό για πετύχουν τους σκοπούς τους. Ανέφερα ότι παρακολουθούσαμε την αρχή της όλης ιστορίας. Με το ξεκίνημα του 2022 θεωρώ ότι κοντεύουμε στο τέλος των θυσιών μας, όμως χρειάζεται καθαρό μυαλό, σωστή κρίση και θέληση για ενεργό και νόμιμη συμμετοχή στις διεργασίες που αφορούν τους ίδιους τους πολίτες. Πάνω απ΄ όλα όμως τίθεται άμεση ανάγκη ενότητας κ σύμπνοιας όλων των Ελλήνων, πάνω από τους τεχνητούς διαχωρισμούς που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να μας εκμεταλλεύεται. Εφέτος είναι η χρονιά που οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα έχουν την δυνατότητα να υπηρετήσουν και να προασπιστούν όλους τους Έλληνες. Εύχομαι σε όλους σας ολόψυχα καλή χρονιά, καλή δύναμη και όλα να πάνε καλά και για εμάς και για την Ελλάδα μας. Στην Ελλάδα υπάρχει χώρος, πρωτίστως για όλους τους Έλληνες. Καλό και ευτυχισμένο να είναι το 2022.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης