Σημαντικές ευρεσιτεχνίες από Έλληνες μηχανικούς, δείχνουν το μέλλον της ενεργειακής μας πολιτικής

Έλληνες  06/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε συνάντηση που είχα με τον κ. Πρόδρομο Αντιψωμά, διευθύνοντα σύμβουλο της ALFA ENERGY και δημιουργό της πατέντας ENERGY STORAGE RENEWABLE ENERGY Systems και σε συνάρτηση με το μεταπτυχιακό μου στις ενεργειακές επενδύσεις και στο περιβάλλον  (Msc Energy investments & Enviroment), αναλύσαμε  την ρηξικέλευθη τεχνολογία  συσσώρευσης ενέργειας, την Lithium iron phosphate LifePo4 Battery 7.600 Kwh αλλά και τις τελευταίες  εγκαταστάσεις  που έχουν γίνει στην περιοχή της Πέλλας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα και συμφωνήσαμε πως θα είναι μια λύση απέναντι στην αύξηση του ρεύματος και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων αλλά και στην  κλιματική αλλαγή την οποία εκμεταλλεύονται διάφορες άλλες εταιρίες.

Ένα είδος ευρεσιτεχνίας που δείχνει ότι οι Έλληνες επιστήμονες και μηχανικοί μπορούν να συνδράμουν στην οποιαδήποτε ενεργειακή πολιτική της χώρας στο μέλλον  με φθηνότερες λύσεις αλλά και αμεσότερα αποτελέσματα.

Το ελληνικό κράτος θα πρέπει, αντί να κοιτάζει από που θα ψωνίσει ανεμογεννήτριες, να επιδοτήσει τέτοιου είδους ευρεσιτεχνίες που μάλιστα μπορούν να  στηρίξουν ακόμη και τεράστιες βιοτεχνίες και βιομηχανίες.

Επίσης αναφερθήκαμε στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και πως η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία  μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην μείωση των τελευταίων φαινομένων. Άλλωστε η κλιματική αλλαγή είναι το πέρασμα του γεωλογικού χρόνου. Το κόμμα μας, είναι κίνημα θέσεων και προτάσεων και όχι κόμμα στείρας αντίδρασης.

Δήμος Κυριλίδης               

Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων  

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης