Σκάνδαλο Πέτσα - Ομολόγησε ο βασικός μάρτυρας: Το Μαξίμου επέλεξε σε ποια ΜΜΕ θα μοιράσει τα λεφτά της «λίστας»

Έλληνες  08/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Κόλαφος» ήταν η κατάθεση του βασικού μάρτυρα για το σκάνδαλο της υπόθεσης με την λίστα Πέτσα που μοίρασε εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να διαφημίσουν την καμπάνια για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Προέδρος της Initiative, Μιχάλης Γκάλγκος, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή παραδέχτηκε ότι στον κατάλογο της διανομής των χρημάτων, συμπεριλήφθηκαν μέσα τα οποία πρότεινε η ίδια η κυβέρνηση!

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιχείρησε να πείσει ότι δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση στις  επιλογές των μέσων, τελικά παραδέχτηκε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις προκειμένου κάποια ΜΜΕ να πάρουν χορήγηση, και κάποια άλλα να αποκλειστούν. Ο ίδιος παραδέχτηκε μάλιστα ότι ήταν εντολή Μαξίμου να μην πάρουν ούτε ευρώ εφημερίδες που είναι απέναντι στην κυβέρνηση, πρόταση με την οποία συμφώνησε και η εταιρία. Αναφορικά με το έγγραφο Πέτσα, το οποίο καταδεικνύει ότι τα λεφτά διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ που είναι φιλικά προς την κυβέρνηση, ο κ. Γκάλγκος δήλωσε ότι πρόκειται για «παρερμηνεία» και ότι έναν μήνα η Initiative Media με επιστολή της προς την προεδρία της κυβέρνησης ζήτησε να διορθωθεί η διατύπωση.

«Ο επικεφαλής της εταιρίας  Initiative Μιχ. Γκάλγκος η οποία  μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης