Σκάνδαλο! Χωρίς μάσκα στον Λυκαβηττό ο Μπακογιάννης και ο Ρουβάς, αλλά τα πρόστιμα είναι μόνο για τους «κοινούς θνητούς»

Έλληνες  04/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την «συναυλία»-σκάνδαλο του Σάκη Ρουβά στο Λυκαβηττό, το βράδι της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Μια «συναυλία», με…  «πριβέ» χαρακτήρα, που κόστισε «o κούκος αηδόνι» και η διάρκειά της δεν έφθασε καν τα 20 λεπτά της ώρας, αποτελώντας… έμπνευση του αποτυχημένου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμη παράμετρος στην (έτσι κι αλλιώς) όλη θλιβερή αυτή ιστορία, η οποία την κάνει περισσότερο κατάπτυστη, όχι μόνο ηθικά και πολιτικά, αλλά και υγειονομικά. Και αυτό το λέμε γιατί πάνω στη σκηνή, σε μια απόσταση μόλις 4-5 μέτρων, στριμώχτηκαν δώδεκα άνθρωποι χωρίς ΚΑΝΕΙΣ από αυτούς να φορά μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητά της! Συγκεκριμένα, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, όλοι παρακολούθησαν τον Μπακογιάννη να συνοδεύεται από ένα μικρό παιδί και ακριβώς δίπλα του ο Ρουβάς να συνοδεύεται κι αυτός από ένα άλλο παιδί. Ταυτόχρονα, αριστερά και δεξιά των δύο προαναφερθέντων τύπων βρισκόντουσαν τέσσερις γυναίκες. Συνολικά, δώδεκα άνθρωποι, οι οποίοι ως κοινό χαρακτηριστικό τους είχαν ότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν φορούσε μάσκα, παρά το ότι ήταν υποχρεωμένοι σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Κι όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκοψε το πρόστιμο των 300 ευρώ, ούτε στον Μπακογιάννη, ούτε στον Ρουβά, ούτε στην συνοδεία τους, την ίδια στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα εάν κάποιος άτυχος συμπατριώτης μας, προκειμένου να αναπνεύσει καλύτερα, κατέβαζε για ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα την μάσκα που φορούσε κάτω από την μύτη του «έτρωγε» ένα «βαρβάτο» πρόστιμο.

Φαίνεται ότι για τον εκπρόσωπο του νεποτισμού Μπακογιάννη και τον επί χρόνια «κολλητό» του «μάνατζερ» Ψινάκη Ρουβά ισχύουν άλλοι νόμοι. Νόμοι ανοχής και ατιμωρησίας.

Υπάρχει μια ρήση, που αποδίδεται στους Κινέζους, η οποία λέει ότι «μια φωτογραφία ισοδυναμεί με 1000 λέξεις». Στην προκειμένη περίπτωση, αν και δεν αρκούν 1000 λέξεις για να περιγράψουνε τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το βράδι της 31ης Δεκεμβρίου, θα αρκεστούμε σε 3 χαρακτηριστικές λέξεις: Ντροπή και Αίσχος…

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης