Στην σωστή μεριά της ιστορίας με την...Βάνα

Έλληνες  22/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προσφάτως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ομολογουμένως μια ξέχουσας σημασίας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι δεν ήταν με κάποιον διπλωμάτη από την Ουάσινγκτον ούτε με κάποιον από το Κρεμλίνο, ήταν με την συμπαθή κατά τα άλλα ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα!! Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο κέλευσμα της γνωστής ηθοποιού ο οποίος την ΄δεχτηκε την επομένη στην πρωθυπουργική κατοικία όπου και συζήτησαν θέματα που αφορούν την...πατρίδα (sic)!!!

Tην ίδια στιγμή στην Άγκυρα, στο στρατηγείο της ΜΙΤ ο αρχηγός της CIA William J. Burns συναντούσε τον αρχηγό των Ρωσικών Μυστικών υπηρεσιών για θέματα του Εξωτερικού (SVR) Sergei Naryshkin. Το θέμα συζήτησης ήταν φυσικά ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αποτροπή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος λόγω κλιμάκωσης της κατάστασης στο Ουκρανικό μέτωπο. Λίγες μέρες μετά οι ίδιες συναντήσεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την αποκλιμάκωση του Ρωσοουκρανικού πολέμου, και φυσικά ήταν εμπιστευτικές! Ο τούρκος πρόεδρος με την στάση του στην ρωσοουκρανική κρίση κατάφερε να καταστεί αξιόπιστος διαμεσολαβητής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσική Ομοσπονδία. Καταδίκασε μεν την εισβολή αλλά ήταν σθεναρά αντίθετος με την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας. Διπλωματικές ακροβασίες θα σκεφτεί κανείς, οι οποίες ωστόσο κατέστησαν την Τουρκία μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και οι οποίες φαίνεται να αποδίδουν ήδη καρπούς στην αναβαθμισμένη γεωπολιτικά τουρκία, και εξηγούμαστε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τουρκικά F-16 βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων ανταρτών (YPG) από εναέριο χώρο ο οποίος ελέγχεται από κοινού από ΗΠΑ και Ρωσία στην Συρία. Η αεροπορική επιδρομή ήρθε ως απάντηση στην...περίεργη τρομοκρατική επίθεση της πλατείας Ταξίμ στα μέσα του μήνα. Ερωτούμενοι αξιωματούχοι της CIA σχετικά με το γεγονός απέφυγαν να σχολιάσουν. Κατά τα φαινόμενα η τουρκία εξαργυρώνει την...ειρηνοποιό στάση της στον ρωσουκρανικό πόλεμο παίρνοντας το πράσινο φώς από Ρωσία και ΗΠΑ για αεροπορικές επιδρομές μέσα από τον εναέριο χώρο της Συρίας στοχεύοντας σε βάθος τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χρησιμοποιεί τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για να παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και συναντάται με προσωπικότητες του βεληνεκούς της Βάνας Μπάρμπα! Σε περίπτωση λοιπόν που ο Ερντογαν αποφασίσει το επόμενο αίτημά του προς της ηγεμονικές δυνάμεις να είναι στο Αιγαίο η στην Θράκη μας, εμείς μπορούμε να παρηγορούμε τον εαυτό μας διοτι τουλάχιστον βρισκόμαστε στην "σωστή μεριά της ιστορίας" αλλά δυστυχώς στην λάθος μεριά της λογικής!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης