Στο έλεος της αλβανικής κυβέρνησης οι Βορειοηπειρώτες – Ετοιμάζονται να γκρεμίσουν κτίρια Ελλήνων

Έλληνες  01/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ξεχασμένη από την ελληνική κυβέρνηση παλεύει μόνη της με την αλβανική κυβέρνηση και τα τσιράκια της η ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο. Όπως μάλιστα καταγγέλλουν ιστοσελίδες από τη Βόρειο Ήπειρο, αλβανικές υπηρεσίες χωρίς καμία προειδοποίηση ετοιμάζονται να κατεδαφίσουν δυο κτίρια που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες. Ήδη έχουν φτάσει οι μπουλντόζες στους Δρυμάδες, χωρίς να έχει αποσταλεί κανένα σχετικό έγγραφο! Και μάλιστα ενώ τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν άδεια οικοδόμησης!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Προκλητική η στάση της αλβανικής κυβέρνησης να στοχοποιεί τα δυο αυτά κτίρια – ακόμα και αν έχουν κάποια παρατυπία – την ώρα που στους Δρυμάδες οργιάζει η παράνομη και αυθαίρετη δόμηση. Ο εκτελεστικός διευθυντής της εν λόγω υπηρεσίας είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φατμίρ Μέτα, ο οποίος εδώ και χρόνια κατεδαφίζει στην περιοχή της Χειμάρρας μόνο περιουσίες Ελλήνων. Σε αυτή την κατάφωρη αδικία είναι ηχηρή η απουσία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των βουλευτών της περιοχής που υποτίθεται ότι «κόπτονται» για την προστασία των δικαιωμάτων των ντόπιων κατοίκων».

Ηχηρή απουσία της δημοτικής αρχής, βουλευτών και της ελληνικής κυβέρνησης. Η Βόρειος Ήπειρος είναι εγκαταλελειμμένη από την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμα και στις επισκέψεις του ο Νίκος Δένδιας δηλώνει «ευχαριστημένος από τη αντιμετώπιση της Αλβανίας». Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση έχει κάνει το Αλβανικό κράτος να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα της διεθνούς αναγνωρισμένης Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ στο Κυβερνητικό τους Πρόγραμμα, στην Εξωτερική Πολιτική, έχουν καίριες και αποφασιστικές θέσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης