Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυρόπληκτων στο Μάτι

Έλληνες  24/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 11.00 έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καλούν οι πυρόπληκτοι  στο Μάτι. Στην ανακοίνωσή τους προβαίνουν σε μια σειρά από καταγγελίες κατά των κυβερνήσεων που διαχειριστή καν την καταστροφή από το 2019 μέχρι και σήμερα.

Αναφέρουν ότι από τα 368 σπίτια που κάηκαν, λιγότερα από 20 έχουν αποκατασταθεί πλήρως μέχρι σήμερα. Αναρωτιούνται επίσης τι έγιναν τα 31 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν από δωρεές και τι τύχη είχε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που είχε συσταθεί για την διαχείρισή τους. Καταγγέλλουν το Νέο Πολεοδομικό Σχέδιο και τη Νέα Μητροπολιτική ΑΕ που δημιουργήθηκε με ΦΕΚ για την εφαρμογή του. Γιατί;

Γιατί για το νέο αυτό σχέδιο δεν έγινε δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί τους και δεν λύνει τα βασικά προβλήματα που προκάλεσαν την καταστροφή. Όπως οι δρόμοι διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και η διάβρωση των ακτών. Αντίθετα χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει άρωμα.. μίζας για ημετέρους εργολάβους.

Στο Μάτι συνέβη μια καταστροφή με 102 νεκρούς. Σε λίγες ημέρες ξεκινά πάλι η περίφημη δική για το Μάτι, χωρίς μέχρι σήμερα να φαίνεται ότι θα πληρώσουν ποινικά οι υπεύθυνοι. Όσο για τις πολιτικές ευθύνες, αυτές έχουν γίνει ένα μπαλάκι του τένις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές.

Μιλάμε για νεκρούς κύριοι, για ανθρώπους που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες. Και όχι μόνο δεν τους δικαιώνετε, όχι μόνο δεν τους βοηθάτε αλλά δημιουργείται προϋπόθεση επανάληψης μιας καταστροφής στο Μάτι ή άλλου. Και αυτό για το χρήμα και το βόλεμα κάποιων δικών σας συμφερόντων.

Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης