Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, Αντώνη Ντιούδη

Έλληνες  04/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Δήμος Κυριλίδης

Οφείλουμε να μεριμνήσουμε για τη δημογραφική τόνωση του Ελληνισμού! Στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Π.Ο.Τ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων) Αντώνη Ντιούδη, συζητήσαμε για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα, το δημογραφικό.

Το δημογραφικό αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας το νούμερο ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αποτελεί την αιτία για την αποδυνάμωση του Ελληνισμού σε κάθε επίπεδο. Ενώ μακροπρόθεσμα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την εθνική του υπόσταση και ανεξαρτησία. Είναι σαφές, πως με τις ήδη τακτικές της κυβέρνησης το ελληνικό κράτος  δεν θα μπορέσει να βγει από την κατάσταση παρακμής στην οποία έχει περιέλθει εάν δεν επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα. Όλες οι υφιστάμενες παθογένειες που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος μεγεθύνονται και επιτείνονται λόγω της παράλληλης πληθυσμιακής αποδυνάμωσης. Επίσης αναφερθήκαμε στο δεδομένο πως οι Έλληνες συνεχώς μειώνονται λόγω της υπογεννητικότητας και του ξενιτεμού. Καταλήξαμε πως σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια την Ελλάδα εφόσον προκύπτει ο δείκτης γεννήσεων  1.2 παιδιά ανά οικογένεια σύμφωνα με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία.

Συζήτηση έγινε και για το ζήτημα των αλλογενών οι οποίοι περιλαμβάνονται στον προαναφερθέντα δείκτη πράγμα που δείχνει πως ο δείκτης γεννητικότητας των Ελλήνων στο γένος είναι κάτω από 1. Εάν συνυπολογισθούν και οι μελλοντικές εισροές αλλοεθνών  διαφόρων κατηγοριών προκύπτει ότι το 2050 οι Έλληνες εντός Ελλάδας θα είναι περίπου 5.000.000.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2015 ήταν ο 6ος πιο γερασμένος στον κόσμο. Ο πληθυσμός των νέων 0-14 μειώθηκε από 28,8 σε 14,5 τοις εκατό και σχεδόν τριπλασιάστηκε η αναλογία των ηλικιωμένων στον πληθυσμό ΑΠΌ 6,7% ΣΕ 19,%.

Το μεγαλύτερο έγκλημα το οποίο παίρνει γίνεται πράξη είναι η κάλυψη του δημογραφικού ελλείμματος μέσω της αύξησης των νόμιμων και παράνομων μεταναστευτικών ροών. Με απλά λόγια προτείνουν να οδηγηθούμε στον βαθμιαίο αφανισμό των Ελλήνων. Πόσο μάλλον όταν οι αυξήσεις θανάτου τον Μάιο βρίσκονταν στο 12 % συν (περίοδος πολλών εμβολιασμών). Το ισοζύγιο δυστυχώς μεταξύ θανάτων και γεννήσεων βρίσκεται στην λάθος κατεύθυνση.

Όταν, η πρώτη από τις προτάσεις που περιέχονται στο ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Bουλής του 1993 ήταν να ενταχθούν οι οικογένειες με 3 παιδιά στις πολύτεκνες. Όταν, δεν υφίσταται οικονομικό κόστος από την ένταξη των οικογενειών με 3 παιδιά στους πολυτέκνους. Όταν, το κράτος ενώ επιμένει να διακηρύσσει το ενδιαφέρον του για την τόνωση των γεννήσεων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, εξακολουθεί στην ουσία να μη λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα. Όταν, τα ζευγάρια δεν αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν για: α) λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη μέτρων στήριξης της οικογένειας (η ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στην οικογένεια και το παιδί (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, ανεπαρκή οικογενειακά επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές, ανεπαρκή σχολεία με ακατάλληλα ωράρια για εργαζόμενους γονείς κ.λπ.) και β) οικονομικούς (η ανεπάρκεια των εισοδημάτων τους). Όταν, το κόστος αυτό μόνο μια κοντόφθαλμη πολιτική θα το υπολόγιζε εφόσον οι επιπτώσεις της δημιουργούμενης ανισορροπίας στην πυραμίδα του πληθυσμού, λόγω της μείωσης των γεννήσεων έχουν ήδη γίνει αισθητές: γήρανση, επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, ερήμωση περιοχών, κλείσιμο σχολείων, για να αναφέρουμε επιλεκτικά μόνον ορισμένες. Όταν, τιμωρούν ακόμα και όποιες οικογένειες σκεφτόταν να κάνουν παιδιά και μάλιστα πολλά παιδιά, συνεχίζει η κυβέρνηση να τα θεωρεί τεκμήριο για την εφορία και να φορολογούνται οι οικογένειές τους περισσότερο και από άγαμους τότε δεν σκοπεύει να λύσει το δημογραφικό με την σωστή κατεύθυνση.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, μέσω του Κυβερνητικού του Προγράμματος, προτείνει:


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης