Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Ο πανικός της κυβέρνησης οδηγεί σε διχοτόμηση του Αιγαίου και συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του

Έλληνες  10/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σωρεία δημοσιευμάτων είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες τα οποία κάνουν λόγο για την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Μητσοτάκη και του Ερντογάν, την οποία μάλιστα μάθαμε μέσω τουρκικών ΜΜΕ. Η ακριβής ατζέντα της συνάντησης παραμένει άγνωστη. Όμως την ίδια στιγμή ο..μαρτυριάρης εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της τουρκίας Ομέρ Τσελίκ δήλωσε:

«Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τελευταία η Ελλάδα βλέπουμε ότι προσπαθεί τα διμερή ζητήματα που χρήζουν επίλυσης να τα αναγάγει σε τουρκο-ευρωπαϊκά θέματα, αλλά είναι εξαιρετικά λάθος αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα εμείς μπορούμε να τα λύσουμε. Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί», δήλωσε αρχικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Και συνέχισε: «Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γιατί αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα.
Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός της χώρας θα πάει να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, για θέματα τα οποία η Ελλάς ουδέποτε απεδέχθη ότι είναι αντικείμενα συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Θέματα τα οποία ο ίδιος του ο υπουργός εξωτερικών διατράνωνε ότι δεν θα τα αποδεχθεί ποτέ ως θέματα συζήτησης.

Ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός λίγες μόλις μέρες πριν, αναθεμάτιζε την αναθεωρητική πολιτική της Ρωσίας και μάλιστα αποφάσιζε να στείλει οπλισμό χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ στην Ουκρανία, και τώρα αποδέχεται να συνομιλήσει επί της αναθεωρητικής πολιτικής της τουρκίας εις βάρος της χώρας μας!!

Φαίνεται πως οι έξωθεν πιέσεις, η Ελλάς να αποδεχθεί την συνεκμετάλλευση των πλουσίων κοιτασμάτων της σε φυσικό αέριο με την τουρκια, απέδωσαν καρπούς και μια ακόμα εθνική μειοδοσία βρίσκεται καθ’ οδόν. Η κυβέρνηση συνομιλεί επί μονομερώς ασκούμενων κυριαρχικών δικαιωμάτων, τα οποία δεν επιδέχονται διαπραγματεύσεως. Αποδέχεται να συνομιλήσει για το αν θα οδηγηθούμε σε αποστρατικοποίηση των νήσων του ανατολικού Αιγαίου την ίδια στιγμή που στην αντίπερα όχθη σταθμεύουν αποβατικές δυνάμεις, απεμπολίζοντας επί της ουσίας το δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 51 της χάρτας των ανθρώπινων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Αποδέχεται να μιλήσει επί της βάσεως του αφηγήματος της Τουρκίας περί γαλάζιας πατρίδας! Αλήθεια τι μήνυμα στέλνει αυτό στην διεθνή κοινότητα; Μια χώρα να διαπραγματεύεται τον αφανισμό της επί της ουσίας, με έναν πρωθυπουργό ανδρείκελο που περιφέρεται δεξιά και αριστερά παριστάνοντας το πειθήνιο όργανο της ΕΕ και των ΗΠΑ, ακόμα και όταν αυτό αντίκειται στο εθνικό μας συμφέρον.

Μετά την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών ενάντια στην εθνική βούληση, μετά την αποδοχή μειωμένης επήρειας ΑΟΖ σε Κρήτη και Ιόνιο και μετα την αποτροπή της Κύπρου για απαίτηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την ΕΕ, ήρθε η ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να ολοκληρώσει το προδοτικό της έργο εις βάρος της πατρίδας μας, αποδεχόμενη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και αποστρατικοποίηση των νήσων.

Τα φοβικά σύνδρομα και η ιδεοληψίες της ΝΔ οδηγούν την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς, και απειλούν να δημιουργήσουν συνθήκες ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ οι οποίες θα αποτελούν de facto γεωπολιτικό και φυσικό αφανισμό του ελληνισμού.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ πριν είναι πολύ αργά!

ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης