Συνάντηση… υποτέλειας Μητσοτάκη – Μέρκελ ανήμερα της εθνικής μας εορτής

Έλληνες  29/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την 28η Οκτωβρίου επέλεξε το επιτελείο της Άγκελα Μέρκελ για την τελευταία της επίσκεψη σαν καγκελάριος στην Ελλάδα. Την ημέρα που ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς και ο ελληνικός λαός διατράνωσαν σε όλη την υφήλιο πως η ελευθερία των Ελλήνων δεν παραχωρείται ούτε διαπραγματεύεται, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο παριστάνων τον πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, ανανέωσαν την σχέση πολιτικής και πολιτειακής υποτέλειας που έχουν μεταξύ τους.

Όχι, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν ήρθε να ζητήσει συγγνώμη για την γερμανική εισβολή, ούτε να κάνει λόγο για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις για τα αναγκαστικά δάνεια και τις γερμανικές θηριωδίες, τις οποίες η χώρα της ουδέποτε κατέβαλε ούτε εξέφρασε πρόθεση να καταβάλει. Ήρθε για να επιβεβαιώσει την σχέση υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την καγκελαρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι θα αναλάβει ρόλο διαιτησίας στον διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες, κοντολογίς  για το ποιο ποσοστό της ελληνικής κυριαρχίας ανήκει στην Τουρκία. Να μας υπενθυμίσει ότι στην Γερμανία ζουν 3.5 εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες (λες και δεν ζουν εκεί Έλληνες αλλά μόνο Τούρκοι). Παράλληλα ήρθε να μας πει πόσο πολύτιμη είναι Τουρκία για την διαχείριση της λάθρο μετανάστευσης μιας και φιλοξενεί «3,5 εκατομμύρια μετανάστες» σε μια κυνική παραδοχή ότι κατάντησε την Ευρώπη έρμαιο της τουρκικής μεταναστευτικης πολιτικής.

Από την μεριά του ο παριστάνων τον πρωθυπουργό διαβεβαίωσε την Μέρκελ ότι το μόνο που θα αξιώσει από τον διάδοχό της είναι η υλοποίηση των αποφάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου για «κυρώσεις» - χάδια σε βάρος της Τουρκίας σε περίπτωση που η τελευταία θα συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά απέναντι της Ελλάδας, μια πρόταση που μόνο τον γέλωτα μπορεί να αποφέρει στον μέσο Έλληνα πολίτη. Καμία αναφορά για τις γερμανικές αποζημιώσεις (δεν πέφτουμε απ’ τα σύννεφα) και καμία αναφορά στις πωλήσεις όπλων τελευταίας τεχνολογίας από την Γερμανία στην Τουρκία, διαψεύδοντας τα παπαγαλάκια του Μαξίμου που έκαναν λόγο για τέτοιες αιτιάσεις από την ελληνική πλευρά. Δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει και την Κύπρο, κάνοντας χλιαρές δηλώσεις για «κυρώσεις»  σε περίπτωση που η Τουρκία δεν σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Καμία αναφορά για την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής που διατηρεί παράνομα η Τουρκία απ’ το 1974 στην Μεγαλόνησο καίτοι υπάρχει σχετική καταδίκη της από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων, με την συγκατάβαση και την υποχωρητικότητα να φαίνεται ακόμα και στην γλώσσα σώματός του.

Ανήμερα της εθνικής μας εορτής η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να στείλει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα από το οποίο απέστειλε ο Ιωάννης Μεταξάς σχεδόν 80 χρόνια πριν. Από το θρυλικό ΌΧΙ του Μεταξά στο «ΝΑΙ σε όλα του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Το πραγματικό περιεχόμενο της...επικής αυτής συνάντησης δεν έγινε και δεν θα γίνει γνωστό, ωστόσο θα τολμήσουμε να προβούμε σε μια πρόβλεψη για το μέλλον. Μην εκπλαγείτε αν δείτε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να περνάει άρον άρον προς ψήφιση στην βουλή τα πρωτόκολλα εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε αν αρχίσετε να ακούτε για συνυποσχετικό προσφυγής με την Τουρκία στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης με διακύβευμα τις θαλάσσιες ζώνες του Αιγαίου και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ είναι σαφές στις αιτιάσεις του απέναντι στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία:

  1. Εκκίνηση των συνομιλιών για την καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων από την Γερμανία στην Ελλάδα, για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές θηριωδίες του Β' παγκόσμιου πολέμου στην χώρα μας.
  2. Να σταματήσει η Γερμανία να πωλεί όπλα στην Τουρκία (βλέπε υποβρύχια τ.214) σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση αρνησικυρίας στα πλαίσια της ΕΕ, και θα προβεί σε αγορές αντίστοιχων οπλικών συστημάτων από ανταγωνιστικές χώρες (πχ Γαλλία)
  3. Δεν αποδεχόμαστε καμία διαμεσολάβηση για τα δίκαια του ελληνισμού, ούτε μπαίνουμε σε κανενός είδους διάλογο με την Τουρκία, όσο μας απειλεί με casus belli σε περίπτωση ασκήσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο.

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης