Συνέντευξη κατοίκου της Αθήνας εκθέτει Μητσοτάκη και Μπακογιάννη: «Μετατρέπουν το κέντρο σε φαβέλα»

Έλληνες  05/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μία νέα συνέντευξη κατοίκου της Αθήνας, της πλατείας Βικτωρίας συγκεκριμένα, έρχεται να δώσει φως και δημοσιότητα στην κόλαση των Ελλήνων της πρωτεύουσας, κάτι που αναδεικνύουμε συνεχώς. Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία» και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο.

Η Ελένη Παπαδοπούλου, κάτοικος του κέντρου των Αθηνών, μεταξύ άλλων πολύ σοβαρών καταγγελιών, ανέφερε:

«Το βασικό πρόβλημα είναι το ότι γινόμαστε μία πελώρια φαβέλα, ένας καταυλισμός με τσαντίρια, ένα φρικτό γκέτο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη ποιότητας ζωής, εγκληματικότητας, αισθητικής, υγιεινής, οικονομικής ανάπτυξης. Το θέμα πολιτισμού όσον αφορά την καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία ας μην το αγγίξω καλύτερα. Αμανές, μπόνγκο μπόνγκο και ξερό ψωμί», είπε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα προβλήματα της περιοχής.

«Το Κράτος δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Το Κράτος τα δημιουργεί. Η πολιτική ηγεσία δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να σπάσει τα γκέτο και να κάνει απελάσεις. Όχι μόνο το διατήρησε, αλλά εδώ και δύο χρόνια το τροφοδοτεί με νεοεισερχόμενους. Η Αστυνομία όποτε είχε λυμένα τα χέρια της κάτι έκανε. Αλλά πιο πιθανό είναι να κυνηγήσουν εμένα, επειδή λέω τα πράγματα με το όνομα τους, και άλλους σαν και εμένα, παρά αυτούς που εποικίζουν την Ελλάδα και δημιουργούν αυτήν την κατάσταση», είπε σε σχετική ερώτηση αν το Κράτος κάνει κάτι για να βοηθήσει του Έλληνες της περιοχής. Η τελευταία πρότασή της, μας θυμίζει πολλά…

«Να σας πω. Τούς βρίσκει διαμερίσματα, συνεργάζεται με πάρα πολλές ΜΚΟ, συγχαίρει όσους μας γκετοποιούν, κάνει τα στραβά μάτια στα εκατοντάδες τσαντιρομάγαζα που λειτουργούν όπως να ‘ναι, με τις ευχές του προφανώς, κωφεύει στις διαμαρτυρίες μας και μας δουλεύει», τόνισε στην ερώτηση για το Δήμο Αθηναίων. Εδώ η απάντησή της αποδεικνύει περίτρανα τον αντεθνικό ρόλο και την ανθελληνική πολιτική του Μπακογιάννη.

«Δεχτήκαμε έναν τραμπουκισμό άνευ προηγουμένου, επίσημο και ανεπίσημο. Και αυτό δεν έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι όλη αυτή η πίεση θα φέρει ωστόσο και μία πολιτική απάντηση», σχολίασε η κάτοικος στην ερώτηση για τις λύσεις!

«Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο αν τηρήθηκαν τα μέτρα, που σίγουρα ήταν προκλητικό. Δεν νομίζω πάντως ότι θα άλλαζε κάτι, αν φορούσαν όλοι μάσκες και δεν άκουγαν αμανέδες. Το πρόβλημα ήταν η επίδειξη δύναμης, η αντροπλημμύρα στην κεντρική πλατεία των Αθηνών, έξω από την Βουλή, η συμβολική ουσιαστικά κατάληψη του κέντρου της πόλης στην αλλαγή του χρόνου, έστω και για λίγο», απαντώντας σχετικά με τις τραγικές εικόνες που είδαμε στο Σύνταγμα με τους Πακιστανούς του Μητσοτάκη.

Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης