Τα προεκλογικά «μούσια» του Μητσοτάκη

Έλληνες  17/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

Υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Τι μπορεί να κάνει ένας πόλεμος και μια ενεργειακή κρίση σε έναν άνθρωπο; Μέχρι και γένια μπορεί να τον κάνει να αφήσει. Έτσι, ενώ στο «μένουμε σπίτι» και στο «μένουμε ασφαλείς», ο Πρωθυπουργός μας, εμφανίζονταν ως απόφοιτος Χάρβαρντ σε διακοπές, δηλαδή με πουκάμισο και γραβάτα, στο διάγγελμα για τις εκλογές, συγγνώμη για την ακρίβεια, εμφανίστηκε ως Ζελένσκυ, δηλαδή με μπλουζάκι και αξυρισιά. Αφού πουλάει η λύπηση σκέφτηκε, γιατί να μην το κάνω και εγώ, όλο και κάποιος θα με συμπονέσει και μπορεί να με ξαναψηφίσει.

Πέρα όμως από τις αισθητικές επιλογές, υπάρχει και η ουσία του πρόσφατου διαγγέλματος Μητσοτάκη. Αυτή η ουσία δεν βρίσκεται τόσο στις όποιες οικονομικές παροχές, αλλά στα υπόλοιπα που είπε. Ούτως ή άλλως αυτές θα έχουν 3μηνη μόνο διάρκεια, ίσα ίσα για να δώσουν επιβεβαίωση σε όσους βλέπουν σύντομα εκλογές. Γιατί το να πιστεύει κάποιος ότι η κρίση θα έχει ξεπεραστεί μέσα σε 3 μήνες, αυτό, ούτε σαν ανέκδοτο δεν μπορεί να εκληφθεί.

Πρώτα από όλα ο Πρωθυπουργός, μας είπε ότι η κρίση οφείλεται στον πόλεμο. Ξεχνά προφανώς τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και τις συνεπαγόμενες αυτής, που άρχισαν από τον περασμένο Αύγουστο. Στον πόλεμο που δεν υπήρχε τότε οφείλονταν αυτές ή στο κλείσιμο των λιγνιτορυχίων και στην «πράσινη ανάπτυξη» με τις ανεμογεννήτριες;

Ακόμα, ακούσαμε το κορυφαίο, ότι «η πολιτική οφείλει να βάλει κανόνες στις αγορές». Μα η πεμπτουσία του φιλελευθερισμού που επικαλείστε τόσο συχνά κ. Μητσοτάκη δεν είναι η απουσία κανόνων σε αυτές ακριβώς τις αγορές που συνιστούν τον πυλώνα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Σε λίγο θα μας μιλήσετε και για εθνική οικονομία, πόσο  αντιγραφή πια των πατριωτικών απόψεων.

Συνεχίζοντας ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη, «να μπει ένα φρένο στην κερδοσκοπία». Θαύμα-θαύμα, μόνο που το θαύμα αυτό δεν το βίωσε καμία μικρομεσαία επιχείρηση που με τις πολιτικές της ΝΔ, είδε τα κέρδη και τον τζίρο της να εξανεμίζεται προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών.

Τέλος, γιατί υπάρχει και δυνατή συνέχεια στην κοροϊδία, ακούσαμε και το ότι «η χώρα θα εκμεταλλευτεί τα εθνικά της κοιτάσματα φυσικού αερίου». Ανατριχιάσατε; Και εμείς μαζί, γιατί αυτή η δήλωση μετά την περίεργη τουλάχιστον, επίσκεψη στην  Κωνσταντινούπολη μπορεί να σημαίνει πολλά. Όπως για παράδειγμα το πως η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να φαντάζει ως ατόπημα μπροστά στο ξεπούλημα που ετοιμάζεται στο Αιγαίο.

Το μέγα ερώτημα όλων των παραπάνω είναι το γιατί τα θυμήθηκε τώρα όλα αυτά ο Πρωθυπουργός. Δεν γνώριζε το ρόλο των αγορών, δεν είχε ακούσει για την κερδοσκοπία και τέλος, αφού υπάρχουν εθνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου, γιατί δεν τα  εκμεταλλευόμασταν μέχρι τώρα. Θα μου πείτε, αυτά του λένε, αυτά λέει. Όμως σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι το σίγουρο, είναι η καυτή ανάσα που αισθάνεται η κυβέρνηση από τα.. δεξιά της. Γιατί η συγκεκριμένη ρητορική, μαζί με κάποιες ψευτοσκούπες στο κέντρο της Αθήνας αυτό δείχνει. Πρώτον ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και δεύτερον ότι η ΝΔ ανησυχεί για τις διαρροές της προς τον  πατριωτισμό, προς τον Εθνικισμό, προς τις θέσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ. Ε λοιπόν στο χέρι μας είναι, αυτήν την ανησυχία, να της την κάνουμε πολιτικό εφιάλτη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης