Τι οφείλουμε και που

Έλληνες  23/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», η «αγορά» και η «αντιπροσωπευτική δημοκρατία» αποτέλεσαν τις νέες ισχυρές ιδέες για την ηγεμονία του καπιταλισμού και της αναδυόμενης παγκοσμιοποίησης. Μαζί με τον καταναλωτισμό, και ένα πρότυπο ζωής που ταλαντώνεται ανάμεσα στον μηδενισμό και στον ναρκισσισμό, αναδεικνύει μια νέα φιγούρα εξατομικευμένου ανθρώπου. Σήμερα, με την μετάβαση που γίνεται, αλλάζουν κι αυτά τα στοιχεία σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάνοντας ακόμη πιο πολύπλοκο το έργο συγκρότησης μιας νέας θετικής και δημιουργικής συνείδησης.

Στην ιδεοπολιτικολογική μας ατζέντα θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο κύριος εχθρός για την Πατρίδα και τον Λαό είναι πάντα αυτός που είναι ο πιο επιβλαβής και ο πιο ισχυρός. Σήμερα, λοιπόν, είναι ο φιλελευθερισμός στο πολιτικό επίπεδο, ο παγκοσμιοποιητικός καπιταλισμός και η κοινωνία της αγοράς στο οικονομικό επίπεδο, ο ατομικισμός στο φιλοσοφικό επίπεδο, οι αδηφάγοι κεφαλαιοκράτες στο κοινωνικό επίπεδο και το δίπολο ΗΠΑ-ΕΕ στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Δικός μας σκοπός είναι η Μεγάλη Επανεκκίνηση της Ελληνικής Υπόστασης, αποτινάσσοντας τα δεσμά του συστήματος και της μετάβασης προς τον ψηφιακό καπιταλισμό, για μια μεγάλη στροφή στην ποιότητα Ζωής. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση και την διέξοδο του Έθνους μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα στοιχεία της Ελληνικότητας (καταγωγή, πνεύμα, πολιτισμός, ήθη, έθιμα, παράδοση, ιστορία) και της Ελλαδικότητας (ως κρατικός σχηματισμός, ως ισχυρή κυριαρχία και θέση στον σύγχρονο κόσμο), σε μια ποιοτική σύνθεση που να εκφράζει ενεργητικά και ευεργετικά το Εθνικό και Κοινωνικό στοιχείο, σε μια σύγχρονη διάπλεξή τους και σε εναρμόνιση με τα καθήκοντα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα, ως Έθνος, Λαός, Κράτος, και Κοινωνία, ως Οντότητα σύγχρονη, οφείλει να βρει την θέση που της αρμόζει στις μεγάλες ανακατωσούρες και φουρτούνες που έρχονται. Το οφείλει στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον της, στην ατέλειωτη Ιστορία της. Οφείλουμε και εμείς να αγωνιστούμε γι’ αυτό, ως Συνειδητοποιημένοι ΕΛΛΗΝΕΣ, ως Φόρο Τιμής στις Γενιές που ήρθαν και πέρασαν, αλλά πολύ περισσότερο απέναντι σε αυτές που θα έρθουν.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης