Το υποχρεωτικό νυστέρι στα κατοικίδια και η επίσκεψη σε μη αδειοδοτημένο χώρο

Έλληνες  30/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Μεγάλη δραστηριότητα έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα οι πρόεδροι αλλά και αρκετά μέλη των ομίλων φυλών σκύλων, με σκοπό την ανατροπή του νομοσχεδίου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς, που αναμένεται να αναρτηθεί το προσεχές διάστημα σε διαβούλευση και αφορά την υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων, κατοικίδιων ζώων. Την πρωτοβουλία αρχικά πήρε ο ΟΚΑΔΕ, καθώς το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο έχει πραγματοποιήσει σειρά ενεργειών που ισχυροποίησαν τις θέσεις ενάντια στο νομοσχέδιο, ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν και οι υπόλοιποι όμιλοι φυλών, όπως ο ΟΦΕΙ (Όμιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη), ο ΟΚΛΑ (Όμιλος Κρητικού Λαγωνικού), και φυσικά ο ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος) του οποίου οι θέσεις έχουν γίνει γνωστές από την πρώτη στιγμή μέσω διαφόρων συναντήσεων με αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο, βεβαίως, έχουν παίξει και οι τοπικοί κυνοφιλικοί όμιλοι, καθώς και άλλοι παράγοντες της Ελληνικής Κυνοφιλίας.

Πραγματικά σε όλο αυτό το κάλεσμα η ανταπόκριση όλων των κυνόφιλων του χώρου είναι εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να... βομβαρδίζονται με σχόλια κατά του νομοσχεδίου, οι προσωπικές σελίδες όλων των πολιτικών προσώπων που λαμβάνουν μέρος στη σύνταξή του. Τι κι αν θέλει να φανεί ως ζωόφιλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έβγαλε τις φωτογραφίες, έγιναν και οι αναφορές για τον… Πίνατ στο Μαξίμου και όλα μέλι γάλα. Είναι, όμως, έτσι;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα ξεκίνησαν μια ηλιόλουστη Ελληνική ημέρα που συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα για τα ζώα. Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να μετακινηθεί προς Πειραιά πλευρά αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη και βρέθηκε σε ένα χώρο που φυλάσσονται αδέσποτα στην Ηλιούπολη. Λίγη σημασία έχει ότι υπάρχει ανακοίνωση από την Ο.ΖΩ.ΣΩ.ΕΛ (Ομοσπονδία ζωοφιλικών σωματείων Ελλάδας) ότι ο συγκεκριμένος χώρος που φυλάσσονται τα αδέσποτα είναι μη αδειοδοτημένος. Η παρουσία και μόνο του πρωθυπουργού τον νομιμοποιεί. Όχι;

Εικόνες και πλάνα γεμάτα χαμόγελα και δηλώσεις. Το αν γινόταν υγειονομικός έλεγχος μετά από καταγγελία στο σπίτι σας και διαπίστωναν να έχετε παρόμοιους χώρους τα σκυλιά σας, δεν θα σας έπαιρναν μόνο τα σκυλιά, αλλά θα σας έβαζαν σε διαδικασία να τρέχετε για τα επόμενα χρόνια στα δικαστήρια και να πληρώνετε πρόστιμα. Αλλά αυτό το ξεπερνάμε. Το έχουμε συνηθίσει άλλωστε με την σημερινή κυβέρνηση. Το υποχρεωτικό νυστέρι σε όλα τα δεσποζόμενα ζώα είναι ένα ακραίο μέτρο που τιμωρεί τους ευσυνείδητους πολίτες, έναντι λίγων ανεύθυνων. Τιμωρεί τα ίδια τα ζώα, που κάποιοι κόπτονται ότι αγαπούν.

Μέσα στον Μάιο δημοσιεύεται και μία συνέντευξη του Αλέξανδρου Ζερβέα, Κτηνιάτρου και στελέχους των Ελλήνων για την Πατρίδα σε περιοδικό. Εκεί, αναπτύσσει το πρόβλημα του νομοσχεδίου από επιστημονικής απόψεως, αναφέρει από την άλλη την ανυπαρξία του επίσημου κράτους για την επίλυση του μεγάλου κινδύνου με τα αδέσποτα και προτείνει λύσεις για την επίλυσή του. Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί αυτούσια με νέα ανάρτηση.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης