Φιάσκο: Μητσοτάκης και Τσίπρας εργαλειοποίησαν την Εκκλησία για μικροκομματικά συμφέροντα

Έλληνες  05/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προσπάθεια να καλυφθεί το χθεσινό φιάσκο έγινε σήμερα τόσο από την πλευρά της εκκλησίας, όσο και από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία ξεκάθαρα χθες προσπάθησε να καπηλευτεί την κίνηση της Ιεράς Συνόδου να στείλει εγκύκλιο στις Μητροπόλεις, με την οποία επισήμαινε τα όσα έτσι κι αλλιώς ισχύουν και υπενθύμιζε την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Η Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την απόφαση να σταλεί η εγκύκλιος έγινε στις 3 Νοεμβρίου, ενώ χθες, 4 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι η απόφαση της ΔΙΣ ελήφθη «σήμερα το πρωί (σ.σ. στις 4/11), ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος», ενώ σιγόνταραν επ’ αυτού και τα συστημικά ΜΜΕ.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος «άδειασε» μεγαλοπρεπέστατα την κυβέρνησή του, λέγοντας πως η εκκλησία «μόνη της έλαβε την απόφαση, όχι επειδή το επέβαλε το κράτος».

Σήμερα (5/11) το πρωί και όπως μετέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ανέφεραν πως «της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου».

Δεν εξήγησαν αυτοί οι συνεργάτες ωστόσο γιατί χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 24 ώρες και να γίνει τέτοιος σάλος, για να κάνουν αυτό το σχόλιο, το οποίο είναι αμφισβητήσιμο από τα γεγονότα που προαναφέρθηκαν. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μίλησαν για «κάλυψη» της Εκκλησίας στην Κυβέρνηση.

Ένα νέο μεγάλο φιάσκο της κυβέρνησης, που δυστυχώς αφορά την εργαλειοποίηση της Εκκλησίας για μικροκομματικά συμφέροντα, συνεχίζοντας το ανθελληνικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης