Φρικτό εργατικό ατύχημα στην Ερέτρια: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι

Έλληνες  05/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τραγωδία με 3 νεκρούς είχαμε χθες στην Ερέτρια. Τρεις άνδρες, μέλη συνεργείου της εταιρείας ΑΚΤΩΡ που εκτελούσε εργασίες ως εργολάβος του ΔΕΔΔΗΕ, βρήκαν ακαριαίο θάνατο την ώρα της δουλειάς τους στην Ερέτρια. Όλα έγιναν στο χωριό Γυμνό. Οι τρεις άνδρες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ την ώρα που έκαναν έργα υπογειοποίησης καλωδίων. Άλλος ένας συνάδελφός τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Οι τρεις νεκροί ήταν 45, 54 και 57 ετών. Πρόκειται για το χειριστή γερανοφόρου, το βοηθό του και τον έναν εναερίτη, η σορός του οποίου εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος.

Όλη αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου είπαν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Άλλος κάτοικος της περιοχής, είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο να είναι πεσμένοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους εργάτες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο».

Φαίνεται ότι υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις οι οποίες οδήγησαν στο τραγικό αυτό συμβάν. Ειδικότερα, τα μέλη του συνεργείου δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!

Είναι δεδομένες οι κυβερνητικές ευθύνες, καθώς οι Υπουργοί της ΝΔ ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση των μεγαλοεργολάβων τύπου ΑΚΤΩΡΑ και την αύξηση των κερδών αυτών των εταιρειών και καθόλου για το πώς ο εργάτης βγάζει τα προς το ζην ή αν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας ειδικά σε τόσο επικίνδυνες εργασίες.

Δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός από την κακοκαιρία "Μήδεια", όπου πάλι η προχειρότητα και ανικανότητα του ΔΕΔΔΗΕ παρέλυσε τη μισή Ελλάδα και στοίχισε ζωές συνανθρώπων μας.

Ως "ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" απαιτούμε τη διεξαγωγή έρευνας και την σκληρή τιμωρία όλων των υπευθύνων (κυβερνητικών παραγόντων, εταιρικών στελεχών, στελεχών ΔΕΔΔΗΕ ή όποιων άλλων) για τις ελλείψεις και παραλείψεις που οδήγησαν στο τραγικό ατύχημα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτούμε την προστασία όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους και την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Όχι άλλα εργατικά ατυχήματα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης