“Φρόνιμος” ή απλώς εντολοδόχος

Έλληνες  20/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου                             

      ″Φλόγα του Ταινάρου″                                    

            «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ἡ επιθυμία της Ελευθερίας μας». Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του Αρχιστράτηγου των Ηρώων του ‘21, προς τους νέους της Ελλάδος, που έγινε στην Πνύκα, στις 8 Οκτωβρίου 1838. Η Ελλάς τότε ήταν μικρή σε έκταση και εξαθλιωμένη, αφού για άλλη μια φορά οι καλοί μας “σύμμαχοι” με όπλο τη διχόνοια και εκτελεστικά όργανα κάποιους πρωτεργάτες της καθιέρωσης του πελατειακού συστήματος και του ρουσφετιού στην εγχώρια πολιτική σκηνή, τύπου Μαυροκορδάτου και Κωλλέτη, μας “επέτρεψαν” να είμαστε μόνο ένα θλιβερό προτεκτοράτο, αντί για ένα κυρίαρχο ισχυρό Κράτος.

            Όλοι αυτοί οι Μαυροκορδάτοι έχουν αφήσει άξιους ιδεολογικούς απογόνους τους σημερινούς εθνικούς μειοδότες, όλων των αποχρώσεων. Σαν “κερασάκι στην τούρτα”, της ηθικής σήψης, της οικονομικής εξαθλίωσης, των τόσων εθνικών μειοδοσιών, ήρθαν οι χειρισμοί και οι δηλώσεις της κυβέρνησης των αρίστων – αχρήστων και του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στις σχέσεις με την Λιβύη. Κατάφεραν όχι μόνο να αναδείξουν σε ισότιμο συνομιλητή την έκπτωτη, υπηρεσιακή φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης, αλλά αυτή η λιβυκή κυβέρνηση βγήκε και από πάνω, αφού υπέβαλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης για τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια και το διπλωματικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στις 17 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

            Βέβαια αυτοί οι εγκληματικοί χειρισμοί στις σχέσεις Αθήνας – Τρίπολης ξεκινούν από παλιά. Από τις αναιμικές έως μηδενικές αντιδράσεις στο παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Συνεχίστηκαν με τη μηδενική βοήθεια στα στρατεύματα της Βεγγάζης, το χειμώνα του 2020 (αμέσως μετά παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο). Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, ο Χαλίφα Χάφταρ, συναντήθηκε με Δένδια και Μητσοτάκη για να ζητήσει ουσιαστική βοήθεια, δηλαδή στρατιωτική, κατά των τουρκόφιλων δυνάμεων της Τρίπολης. Αντ’ αυτού πήρε την “αγάπη” μας. Αν η Ελλάδα είχε βοηθήσει ουσιαστικά τις δυνάμεις του Χάφταρ, αυτή την στιγμή θα κυριαρχούσε στην ανατολική Μεσόγειο, ελέγχοντας ολόκληρη την Κυρηναϊκή χερσόνησο, όπως ακριβώς τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης έχει όπλα μόνο για τον “χρήσιμο ηλίθιο” της παγκοσμιοποίησης, τον Ζελένσκι. Παρενθετικά μόνο, θα εκφράσω μια απορία: Το ΝΑΤΟ θα κηρύξει πόλεμο στην Ουκρανία, τώρα που αποδείχθηκε ότι επιτέθηκε με πυραύλους σε νατοϊκή χώρα (Πολωνία); Σχετικά πρόσφατα, πάλι για να ευχαριστήσουμε το ΝΑΤΟ, συμμετείχαμε στην κατάσχεση πλοίου που πήγαινε εξοπλισμό (τεθωρακισμένα οχήματα), αγορασμένα από το Κατάρ, στον Χάφταρ. Εδώ “πετύχαμε” με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Καταφέραμε και χαλάσαμε τις σχέσεις μας με δύο από τους ελάχιστους φίλους και συμμάχους που έχουμε στον αραβικό κόσμο.

            Τέλος, αυτές τις ημέρες ο κ. Δένδιας μεγαλούργησε με δηλώσεις και πράξεις. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον κ. Δένδια, που αποδεικνύει συνεχώς ότι επάξια καταχειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. εναντιώθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί αυτός, ανέπτυσσε την αντισυνταγματικότητα της προδοτικής «συμφωνίας των Πρεσπών». Τότε, σε αγαστή συνεργασία, οι εθνομηδενιστές όλων των αποχρώσεων επιτέθηκαν στον Ηλία γιατί αυτός, εκφράζοντας τη ψυχή των Ελλήνων, αποκάλεσε προδότες τους αρχιτέκτονες της προδοσίας της Μακεδονίας μας. Άσχετα με το πώς ωραιοποιούν την κατάσταση τα αργυρώνητα ΜΜΕ, γεγονός είναι ότι η ελλαδική κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη την Τρίπολη να δίνει “άδεια” στην Τουρκία για έρευνες κοντά ή και εντός των θαλάσσιων οικοπέδων, της ελληνικής ΑΟΖ. Ναι, καλά το καταλάβατε είναι αυτά τα οικόπεδα που αναφέρονται στο αφήγημα της κυβέρνησης για την εξόρυξη ενός μικρού τμήματος του τεράστιου ενεργειακού μας θησαυρού. Ανοίγοντας μια παρένθεση σχετικά δεν θα αναφέρω το τι έλεγε ο κ. Δένδιας για τις εξορύξεις ούτε τα φληναφήματα περί πράσινης ενέργειας του κ. Μητσοτάκη, θα πω μόνο ότι τώρα, το θυμηθήκαν; Τώρα που βυθίζονται στον βούρκο των δικών τους σκανδάλων; Έρχονται δεύτεροι και καταϊδρωμένοι. Τα υπόλοιπα θα είναι περιττολογία καθώς τα έχει πει όλα, από βήματος της βουλής, από το 2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης και τα επαναλαμβάνει επικαιροποιημένα, όσο του επιτρέπει το χαλασμένο καρτοτηλέφωνο των φυλακών.

            Και ας περάσουμε στην τελευταία δήλωση του κ. Δένδια, που βέβαια πέρασε στα “ψιλά”, μέσα στον ορυμαγδό της ακρίβειας, του ηθικού βόρβορου, των υποκλοπών, των οικονομικών σκανδάλων κλπ. (σ.σ. Είδατε πόσο έντεχνα τα ΜΜΕ, έβγαλαν όλα αυτά από το κάδρο και ασχολούνται τώρα με όσα αισχρά πράγματι καταγγέλλονται για την «Κιβωτό του κόσμου», τα οποία βέβαια άκριτα υιοθετούν). Ο κ. Δένδιας μιλώντας σε συνέντευξη του για το πως εξελίσσεται η γεωπολιτική κατάσταση στα νότια θαλάσσια σύνορα της Χώρας με την Λιβύη (μετά το φιάσκο της πρόσφατης απόπειρας επίσκεψης του στην Τρίπολη), δήλωσε μεταξύ άλλων: «…με τις μικρές μας δυνατότητες γιατί θυμίζω ότι είναι μικρές οι δυνατότητές μας σε σχέση με τους άλλους αφού θέλουμε χωρίς χρήματα και χωρίς στρατό να έχουμε επιρροή να εμποδίσουμε την επέκταση των συμβατικών κατανοήσεων με την Τουρκία» Είναι αξιοσημείωτο πως κατάφερε με μία μόνο φράση να διαγράψει την τόσων χιλιετιών “βαριά”, ένδοξη ιστορία μας. Δεν ήταν τυχαίο, το ότι ξεκίνησα το παρόν, με το απόσπασμα από την ομιλία του Γέρου του Μωριά. Θέλω να καταδείξω ότι από το λυκαυγές της ιστορίας το Ελληνικό Έθνος, αγωνίστηκε για την Ελευθερία του, υπέρ βωμών και εστιών, σχεδόν πάντα εναντίον κατά πολύ υπεράριθμων εχθρών, χωρίς να υπολογίζει τις θυσίες. Έκανε βίωμα τη φράση: «Ου ποιήσομαι περί πλείονος το ζην της Ελευθερίας». Όπως είπε και Βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης Άγις ο Β’: «Δεν πρέπει να ρωτάς πόσοι είναι εχθροί, αλλά που είναι». Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ανέκαθεν οι Έλληνες δεν σέβονταν την ανθρώπινη ζωή, το αντίθετο. Πάλι ένας Βασιλιάς της Σπάρτης, ο Αναξανδρίδας ο Β,’ απάντησε ξεκάθαρα όταν ρωτήθηκε πως οι Σπαρτιάτες μάχονται τόσο γενναία: «Γιατί φροντίζουμε να σεβόμαστε τη ζωή και όχι να τη φοβόμαστε όπως οι άλλοι».

            Κατά τον κ. Δένδια ήταν λάθος ο Μαραθώνας, οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα, οι Πλαταιές, ο Γρανικός, η Ισσός, τα Γαυγάμηλα, η ηρωική αντίσταση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στα τείχη της Βασιλεύουσας (που κράτησε ζωντανό τον Ελληνισμό τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τον πλέον βάρβαρο δυνάστη), οι εκατοντάδες επαναστάσεις του Γένους κατά των τούρκων, οι τόσες μάχες της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, η μεγάλη εξόρμηση των Βαλκανικών Πολέμων, η Εποποιία του «ΟΧΙ», των οχυρών της «Γραμμής ΜΕΤΑΞΑ», η μάχη της Κρήτης και τόσες άλλες ηρωικές σελίδες, που χάρη σε αυτές υπάρχουμε όχι μόνο εμείς σαν Έθνος, αλλά “σώσαμε” την Ευρώπη, τον Δυτικό Πολιτισμό και όλες τις πραγματικές Αξίες και Ιδανικά.             Η δήλωση του κ. Δένδια ήταν η πιο ξεκάθαρη παραδοχή γεωστρατηγικής ήττας, που θα μπορούσε να γίνει. Δεν είναι ανάγκη να μας θυμίζουν συνεχώς ότι αυτή η κυβέρνηση των εντολοδόχων δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα συμφέροντα της Ελλάδος, αφού δαπανά όλες της τις δυνάμεις για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τι τεράστια αντίθεση! Συγκρίνετε τη δουλική αυτή νοοτροπία με όσα καταπληκτικά αναγράφονται, με κάθε λεπτομέρεια, από την μοναδική γραφίδα του Ηλία Κασιδιάρη στο εκπληκτικό βιβλίο του: «Το Δόγμα των 7 Θαλασσών»! Ειρήσθω εν παρόδω: Δεν αρκεί να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, οφείλεις να το δωρίσεις (επ’ ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων) σε όσους αγαπάς, για να μάθουν και αυτοί την αλήθεια. Και πάντα να έχεις κατά νου, ότι  αυτός ο σκληρός αγώνας του Ηλία, εντός και εκτός βουλής, για την εκμετάλλευση των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), καθώς και για την γεωστρατηγική ισχυροποίηση της Ελλάδος, ήταν και ο βασικός λόγος, που οι διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες συνωμότησαν και κρατούν παράνομα στη φυλακή τον ιδρυτή του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης