Φτάνει πια με τις υποχωρήσεις! Φτάνει πια με τις δουλικές πολιτικές της ΝΔ!

Έλληνες  01/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος επισκέφθηκε την ημικατεχόμενη Κύπρο και σε συνάντηση με τον υπουργό της ημικατεχομενης Κύπρου, απλά μας είπε ότι κουβέντιασαν για τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης),  τα οποία σχεδόν παραδίδουν την Κύπρο με τις συνέπειές τους στον Τούρκο,  τα οποία δεν δέχονται οι Τούρκοι και ο εγκάθετός τους Ταταρ, γιατί ζητάνε και άλλα.

Οι δύο υπουργοί μαζί μάλιστα μίλησαν και είπαν πόσο πιστεύουν σε αρχές και αξίες, γι’ αυτό συνεχίζουν να είναι υπέρ των κυρώσεων στην Ρωσία,  που εισέβαλε στην Ουκρανία και πόσο μοιάζει με την Κύπρο η υπόθεση. Βρε ανεπαρκείς, βρε απάτριδες,  η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο είναι η μεγαλύτερη τραγωδία μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και οι ξένοι (που είστε πιόνια τους) δεν μας στάθηκαν,  βοήθησαν μάλιστα τον Τούρκο να έρθει και εσείς ανόητοι υπουργοί βάλατε ταφόπλακα στους πολίτες σας,  τους καταστρέψατε με τις κυρώσεις στον Πούτιν  και στην Τουρκία ούτε κυρώσεις ούτε βέτο και όλο κουβεντούλες και φιλοφρονήσεις μαζί τους.

Φτάνει πιά.

Αν είναι  να πηγαίνει στη Κύπρο κάποιος Ελλαδίτης αξιωματούχος ας πηγαίνει, για σκοπούς πανεθνικής εμβέλειας, για εγρήγορση απέναντι στον εχθρό, για οριοθέτηση ΑΟΖ, για κατάστρωση σχεδίου απελευθέρωσης και ένωσις.

Η επίκληση του διεθνούς δικαίου χωρίς να τηρείται από την πλευρά τους, είναι υποχώρηση απέναντι στον Τούρκο.

Που είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο κλείσιμο των κόλπων και η χάραξη ευθειών γραμμών βάσης;

Που είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη Αιγιαλίτιδα των 12 ν.μ.;

Που είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη συνορεύουσα ζώνη;

Που είναι η διεθνώς προβλεπόμενη ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου;

Που είναι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων;

Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται σταθερά σε χώρες με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα.

Συνηθίσαμε τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου, τώρα αρχίσαμε να συνηθίζουμε και τις υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά ακόμα και πάνω από την Αλεξανδρούπολη, καλά οι παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θεωρείται πλέον δεδομένο και κάτι το φυσικό.

Ελλάδα και Κύπρος καθίστανται σιγά-σιγά γεωπολιτικός δορυφόρος, προτεκτοράτο της Τουρκίας, αρκεί η δύση να εξασφαλίζει ηρεμία και ησυχία.

Ακόμη και αυτή η παθητική διακήρυξη ότι "δεν παραχωρούμε τίποτε" δεν έχει πλέον έμπρακτο αντίκρισμα όταν η χώρα εκλιπαρεί σε κρίσιμες ώρες τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Ην. Πολιτειών ξέροντας εκ των προτέρων ότι αυτές θα πληρωθούν με νέες παραχωρήσεις...

Ή πολεμάς ή εξαφανίζεσαι.

Τα υπόλοιπα είναι μασκαραλίκια.

Λάμπρος Χουλιαράς

Υποστράτηγος ε.α.

Υποψήφιος Βουλευτής Ευβοίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης