Ψηφίστηκε η δημιουργία υπερδομής: «Αποχαιρέτα τη Λέσβο που ξέρεις»

Έλληνες  14/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Νικόλαος Χατζηβογιατζής

Στο δημοτικό συμβούλιο που κράτησε από την Τετάρτη έως την Παρασκευή πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης πάρα την ισοψηφία (16-16), καθώς μέτρησε ως διπλή η ψήφος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής που πέρασε ήταν: «Η δημιουργία κλειστού ελεγχόμενου προσωρινού κέντρου για τις ανάγκες υποδοχής, ταυτοποίησης εξέτασης ασύλου, μακριά από τον αστικό ιστό και κατοικημένη περιοχή και το οποίο δεν θα έχει σε καμία περίπτωση τη μορφή υπερδομής και δεν θα υπερβαίνει το συνολικό γενικό πληθυσμό των 3.000 ατόμων».

Ενώ η πρόταση των 11 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που προκάλεσαν το συμβούλιο με θέμα την κατασκευή νέας δομής ήταν η φράση «Δεν αποδεχόμαστε να δημιουργηθεί η νέα δομή στη θέση Βάστρια».

Πάντως οι κάτοικοι της Χίου και της Λέσβου διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αφήσουν να κατασκευαστούν οι νέες δομές, μάλιστα σε δηλώσεις τους αλλά και σε διάφορες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα αφήνουν να εννοηθεί ότι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να ξεκινήσει εργασίες θα τούς βρει απέναντί τούς.

Οι θέσεις του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου και της κυβέρνησης παραμένουν σταθερές δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των ημερών.

Μένει να δούμε αν η κυβέρνηση και αυτήν την φορά θα επιλέξει να συγκρουστεί με τους κατοίκους των νησιών στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις ή αν θα κάτσει στο τραπέζι με τους τοπικούς άρχοντες ώστε να βρεθεί μια μέση λύση, καθώς η Ευρώπη σύμφωνα και με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβας Γιόχανσον που βρέθηκε στα νησιά περιμένει άμεσα να δει έργα.

Οι Έλληνες για την Πατρίδα καλούν το λαό της Λέσβου σε εγρήγορση. Τα στελέχη μας στο νησί θα κάνουν ό, τι είναι πολιτικά και νομικά δυνατόν για να σταματήσει η δημιουργία της δομής. Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε τα ανθελληνικά σχέδια της κυβέρνησης. Μόνο με αγώνα απέναντί τους θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το νησί ελληνικό και να μην «αποχαιρετίσουμε τη Λέσβο, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης