Όταν σε κυβερνάει η Γκρέτα....

Έλληνες  23/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

"Η Ελλάδα δεν σκοπεύει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου". Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας σε αραβικό ΜΜΕ, παρουσιάζοντας με απτό τρόπο τις επιλογές της ΝΔ για το οικονομικό και ενεργειακό μέλλον της χώρας. Και για να μην νομίσετε ότι αυτές οι δηλώσεις είναι προσωπικές του συγκεκριμένου προσώπου και δεν απηχούν την γνώμη της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος αυτής, ερωτηθείς απάντησε ότι αυτή είναι προσηλωμένη στην πράσινη και στην αειφόρο ανάπτυξη.

Με αυτές τις λίγες φράσεις, οι διάφοροι "υπεύθυνοι", θάβουν ή νομίζουν ότι θέλουν να θάψουν, το όποιο μέλλον της χώρας για ενεργειακή αυτάρκεια και γεωπολιτική ανεξαρτησία. Όμως επίσης, οι δηλώσεις αυτές εμπεριέχουν και το πνεύμα των μελλοντικών συζητήσεων με την Τουρκία. Καθώς, αφού δεν ενδιαφερόμαστε για το υπέδαφος του Αιγαίου, θα είναι πιο εύκολο να παραχωρήσουμε μέρος της κυριαρχίας μας σε αυτό. Αφήστε τους Τούρκους να ψάχνουν για πετρέλαιο θα πουν και να ανταγωνίζονται με τους Άραβες, εμείς οι Έλληνες θα έχουμε τις ανεμογεννήτριες και τον τουρισμό για να μας σώσουν ως Έθνος.

Φυσικά, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τις οποίες η Ελλάδα διαθέτει σε αφθονία, δεν είναι κάτι το κακό. Δεν είναι το άπαν όμως, ούτε κανείς διαβεβαιώνει ότι σε 10 χρόνια πχ, το πετρέλαιο θα έχει βγει από τις ζωές μας. Όμως δείχνει ξεκάθαρα αυτή η τάση την προσκόλληση σε συγκεκριμένα συμφέροντα εργολάβων της Γερμανίας και όχι μόνο, που θέλουν να αναλάβουν αυτή την πράσινη ανάπτυξη. Επιβεβαιώνει επίσης την φοβική πολιτική απέναντι στην Τουρκία, που αφού εξαντλήθηκε στους θεατρινισμούς Δένδια, είναι έτοιμη για παραχωρήσεις στο Αιγαίο.

Απέναντι στις πολιτικές τύπου Γκρέτα, που κρύβουν πίσω τους την εξάρτηση συγκεκριμένων πολυεθνικών, βρίσκεται το μέλλον του Ελληνισμού. Ένα μέλλον που δεν είναι αυτό κάποιων χαζοχαρούμενων μοντερνιστών ούτε αυτό των φοβικών πολιτικών. Είναι αντίθετα αυτό μιας ισχυρής Ελλάδας, με γεωπολιτικό βάρος, ενεργειακή ανεξαρτησία και εθνική παραγωγή. Ένα μέλλον χωρίς εργολάβους και χωρίς τους υπαλλήλους αυτών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης