ΧΑΡΕΛΑΣ ΒΙΚΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
OMOΓΕΝΕΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Η Βασιλική-Βίκυ Χαρέλας, είναι ομογενής από την Αυστραλία με μεγάλη πατριωτική δράση. Τους τελευταίου μήνες επέστρεψε στην μητέρα πατρίδα για να ενισχύσει τον αγώνα των Ελλήνων. Έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες, νομικό και διεθνές δίκαιο καθώς και διερμηνέας στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας Αυστραλίας. Στις σπουδές της, επίσης, περιλαμβάνονται η αγγλική φιλολογία, η διεθνής νομοθεσία και η πολιτικές επιστήμες.
Εργάστηκε για 25 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως διευθύντρια διακστηρίων στην Πολιτειακή κυβέρνηση και στο Υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας . Διετέλεσε σύμβουλος της Ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας, έλαβε μέλος σε ερευνητικά προγράμματα και δίδασκε την Ελληνική γλώσσα και Ελληνικούς χορούς σε Ελληνικό κολλέγιο στη Μελβούρνη.
Η εθελοντική της δράση στην Αυστραλία συμπεριλαμβάνει την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, επισκέψεις και βοήθεια σε γηροκομεία καθώς και συμμετοχή σε Ελληνικές διοργανώσεις της ομογένειας
Μέσα από την ενασχόλησή της στα πολιτιστικά δρώμενα της ομογένειας κατάφερε να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού, την αγάπη για την γη των προγόνων μας και τα Ελληνικά ιδεώδη στις νέες γενιές Ελλήνων που διψούν και λαχταρούν για κάθε τι Ελληνικό.