ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΜΑΣ

Δρ. ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Η.Π.Α.
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η Δρ Πατρίσια Κυριακίδου κατάγεται από την Ρόδο. Σπούδασε στην Αυστραλία, όπου ολοκλήρωσε το πρώτο της πτυχίο BA (Hon) στην Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο La Trobe (1996). Έγραψε τη διατριβή της για την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα εκτός Ελλάδας. Το επίκεντρο αυτής της εργασίας περιελάμβανε την μεταπολεμική ελληνική μετανάστευση και ένταξη στην αυστραλιανή κοινωνία και τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στην Αυστραλία κατά τη στιγμή της ελληνικής μαζικής μετανάστευσης. Εξέτασε το ρόλο της αυστραλιανής πολιτικής για τους Έλληνες μετανάστες, και τα πρότυπα εργασίας στην αυστραλιανή βιομηχανία.

Αργότερα, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της Doctor of Philosophy (PhD) στο Πανεπιστήμιο La Trobe (2005) από όπου επέστρεψε στην Ελλάδα για να ερευνήσει την ελληνική πολιτιστική αντίληψη της «τιμής» που αντικατοπτρίζεται στις πολιτιστικές αξίες και πρακτικές, μέσω της Ελληνικής Ορθόδοξης Θρησκείας και του έθνους, ως «χορευτική κουλτούρα».  Πήγε στα Δωδεκάνησα για να μελετήσει τον χορό σούστα, όπως πραγματοποιήθηκε στον παραδοσιακό ελληνικό γάμο κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου (1918-1938) στο νησί της Ρόδου. Πιο πρόσφατα (2021), γράφει επίσης το πρώτο της επιστημονικό βιβλίο, μια εθνογραφία για την ελληνική ταυτότητα, τη στρατιωτική κουλτούρα και τον στρατιωτικό κώδικα τιμής για τους στρατιώτες.

Το 2007 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ενεργά ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου στα τμήματα Ανθρωπολογίας του Temple University (PA), Κρατικό Πανεπιστήμιο Montclair (NJ)  στο Πανεπιστήμιο Kean (NJ) και το Κολλέγιο Αγίας Ελισάβετ (NJ).  Έχει συγγράψει ακαδημαϊκά άρθρα για επιστημονικά περιοδικά όπως το History and Anthropology, Dance Chronicle, Journal of Eastern Christian Studies, Journal of Modern Greek Studies (Australia and New Zealand), και The Journal of the Hellenic Diaspora. Το έργο της εμφανίζεται επίσης σε βιβλία (A Taste of Islands, Island Studies Press, 2011 και Preserving Dance as a Living Legacy, Routledge, 2013). Έχει επίσης συνεισφέρει άρθρα στην ετήσια Αυστραλιανή Συνδιάσκεψη Greek Research in Australia που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Flinders, Τμήμα Γλωσσών - Νεοελληνικά, Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας.

Από το 2020, η Δρ Κυριακίδου εντάχθηκε στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ως Στέλεχος στον Τομέα Πολιτισμού και από τότε έχει συχνή συνεισφορά στην αρθρογραφία μας με άρθρα που αναφέρονται στον ελληνικό πολιτισμό και την πολιτική.  Είναι μεγάλη τιμή για την Δρ Κυριακίδου να συνεργάζεται μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη για μια καλύτερη Ελλάδα για όλους τους Έλληνες και για τους Έλληνες νέους και το μέλλον τους στη χώρα τους!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram