ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MSc, ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης γεννήθηκε το 1980 στον Πειραιά και κατάγεται από την Ανατολική Μάνη.
Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Βιοτεχνολογία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Master of Science κατόπιν εκπόνησης ειδικής πρωτότυπης μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης με θέμα την παραγωγή ζύθου με κύτταρα ζύμης από την Ελληνική Οινοποιία.
Υπηρέτησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού (Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων Μεγάλο Πεύκο, 35 Μοίρα Καταδρομών Κύπρος, Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπρόπυργος).
Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος πωλήσεων στην Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία. Εν συνεχεία ίδρυσε ανεξάρτητο γραφείο Επιθεωρητών συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων και συνεργάστηκε με μεγάλες Ελληνικές Βιομηχανίες Τροφίμων.
Το 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Μέσα στην βουλή ύψωσε την πιο δυνατή και στεντόρεια φωνή ενάντια στα παράνομα και αντεθνικά σχέδια ολόκληρου του συστήματος. Το 2014 κατέκτησε το υψηλότερο ποσοστό, που έλαβε ποτέ εθνική παράταξη στην Ελλάδα, ξεπερνώντας το 16,3% στον Δήμο Αθηναίων. Λίγες ημέρες αργότερα φυλακίστηκε παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα έτος. Η άδικη και παράλογη κατηγορία κατέπεσε οριστικά 6 χρόνια αργότερα.
Το 2020 ίδρυσε τους «ΕΛΛΗΝΕΣ» με ένα και μοναδικό σκοπό: να υπάρξει στην Ελλάδα ένα ισχυρό Εθνικό κίνημα, που θα συσπειρώσει όλους τους Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και θα επηρεάσει δραστικά τις πολιτικές εξελίξεις. Κίνητρο του αγώνα του η ανιδιοτελής αγάπη, η πίστη και η αφοσίωση στην Πατρίδα. Λίγους μήνες μετά την ελπιδοφόρο ίδρυση του κόμματος και αφού οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» απέκτησαν δεκάδες χιλιάδες μέλη και ένα υψηλού επιπέδου επιτελείο στελεχών, η κυβέρνηση φυλάκισε για δεύτερη φορά τον Ηλία Κασιδιάρη. Αυτή η εξοργιστική και παράνομη πράξη συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους «ΕΛΛΗΝΕΣ», που σήμερα αυξάνουν την εκλογική τους δύναμη.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι έτοιμος να εκλεγεί για δεύτερη φορά βουλευτής μέσα από την φυλακή.
Έχει συγγράψει μέχρι τώρα πέντε, ιστορικά και λογοτεχνικά, βιβλία.