Έξι αστυνομικοί φυλούν το έρημο εξοχικό του Θεοδωρικάκου - Αγανακτισμένοι οι Αστυνομικοί της Μάνης

Έλληνες  24/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε τον εαυτό της ακόμα μία φορά σε αμετροέπεια και αλαζονεία. Αυτήν την φορά μέσω του πρώην ΚΝίτη (νυν Φιλελεύθερου) Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Με μία επιστολή κόλαφο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας καταγγέλει ότι, σύμφωνα με εντολή η οποία δόθηκε περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, έξι αστυνομικοί φυλάνε σε 24ωρη βάση την (άδεια τούτη την περίοδο) εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου στη Μάνη, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και ειδικότερα τα παρακείμενα Αστυνομικά Τμήματα Υπαίθρου να οδηγούνται σε αδιέξοδο λειτουργίας. Την ίδια στιγμή η αστυνομική δύναμη στον νομό παραμένει ελλιπής και η εγκληματικότητα συνεχώς αυξάνεται.

Συγκεκριμένα μέσω της επιστολής της η Ένωση υποστηρίζει ότι η 24ωρη φύλαξη της οικίας η οποία βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας δεν σχεδιάστηκε σωστά, μεταξύ άλλων και για τους εξής λόγους: «1. Η απόσταση της εν λόγω κατοικίας από το Α.Τ. Αρεόπολης, το οποίο είναι αρμόδιο για την αστυνόμευση της τοπικής κοινότητας, είναι 15 χιλιόμετρα. Η αμέσως κοντινότερη Υπηρεσία είναι το Α.Τ. Γυθείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ η έδρα της Δ.Α. Λακωνίας είναι σε απόσταση 64 χιλιομέτρων. Σε όλες αυτές τις αποστάσεις να τονίσουμε την ύπαρξη απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στον νομό Λακωνίας που δυσχεραίνει τη μετάβαση από και προς τον στόχο. 2. Δεν υφίσταται έξωθεν της κατοικίας αλεξίσφαιρη σκοπιά με τα παρελκόμενα εφόδια (ασύρματος, υποπολυβόλο, πυροσβεστήρας, φαρμακείο) και οι εκτελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία αστυνομικοί ευρίσκονται μέσα σε υπηρεσιακά οχήματα ασφαλείας με πολιτική περιβολή. 3. Οι συνάδελφοι της φρουράς στερούνται τουαλέτας και νερού για τις σωματικές ανάγκες τους».

Επιπροσθέτως, αναφέρεται στην επιστολή της Ενωσης, «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το αρμόδιο Α.Τ. Αρεόπολης που είναι στον τομέα ευθύνης του ο ευπαθής στόχος, έχει παρούσα δύναμη 10 μάχιμων αστυνομικών, με την οποία θα πρέπει να στελεχώσει τις βάρδιες του αξιωματικού Υπηρεσίας, τυχόν εποχούμενων περιπολιών, της φρούρησης του ευπαθή στόχου, συγκρότηση διμοιρίας υποστήριξης Δ.Α. Λακωνίας, αλλά και τη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων, λήψη κανονικών αδειών κ.ά. Για τους λόγους που εκτέθηκαν παραπάνω, η Ενωση προτείνει την άρση της 24ωρης φύλαξης της εξοχικής οικίας και την αντικατάσταση με το μέτρο της συνεχούς επιτήρησης, με εκπονημένο σχέδιο από την προϊσταμένη Δ.Α. Λακωνίας».

Μεταξύ άλλων η Ένωση καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στα παρακείμενα αστυνομικά τμήματα (Αρεόπολης και Γυθείου). Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πολίτης ζει σε καθεστώς ανασφάλειας ο ανεκδιήγητος Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. απασχολεί πολύτιμο στελεχιακό δυναμικό για να φυλούν τα... ντουβάρια του εξοχικού του. Προφανώς το κυβερνών κόμμα συναγωνίζεται καθημερινά τον εαυτό του σε αμετροέπεια, προκλητικότητα και αλαζονεία καταφέρνοντας κάτι αξιοσημείωτο: Να υπερβαίνει εαυτόν κάθε μέρα!

Η ασφάλεια πρώην ΚΝίτη Υπουργέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη και όχι μόνο του Υπουργού.

Οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους αστυνομικούς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και είναι ιερά υποχρέωσις κάθε σοβαρού κράτους να τους τις παρέχει.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, έιναι στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, έιναι στο πλευρό του Έλληνα αστυνομικού και θα αγωνιστεί ώστε το ΠΡΟΝΟΜΙΟ της ασφάλειας του εκάστοτε Υπουργού να γίνει ΔΙΚΑΙΩΜΑ για όλους τους Έλληνες.

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ,

Λακωνίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης