Αγανάκτηση εστιατόρων: «Κυβέρνηση τραγέλαφος»

Έλληνες  06/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ισχύς από σήμερα των νέων μέτρων της Κυβέρνησης, τα οποία απαιτούν επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test για την είσοδο των πολιτών σχεδόν παντού (πλην καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων), βρίσκει στα κάγκελα τους καταστηματάρχες, οι οποίοι από την αρχή αντέδρασαν στο να κάνουν τους ελεγκτές και τους χωροφύλακες.

Ο Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) ήταν έξαλλος με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης και δήλωσε σίγουρος ότι θα μειωθεί η προσέλευση του κόσμου.

«Ήδη προκαλούνται προβλήματα μεταξύ εργαζόμενων και πελατών που αρνούνται τον έλεγχο και διαφωνούν με το νέο πλαίσιο. Ασφαλώς και θα πέσει η δουλειά. Ο κόσμος σε ένα εστιατόριο, σε ένα καφέ, σε ένα μπαρ πάει για να διασκεδάσει. Τώρα όποιος πάει θα πάει με έναν προβληματισμό αν θα μπει, αν θα τον δεχθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Δαβερώνη πάμε σε «τραγέλαφο» με τα νέα μέτρα: «Θα μπορούσαμε να λειτουργήσαμε στους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και στους εξωτερικούς χώρους όπως λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα. Δεν είναι στα όρια της λογικής τα νέα μέτρα, ξεφεύγουμε και πάμε σε τραγέλαφο».

Ένας δύσκολος χειμώνας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης καθώς τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε  η  κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  τα οποία προβλέπουν rapid test και για τους πελάτες των εξωτερικών χώρων της εστίασης  δημιουργούν νέα δεδομένα και περιορίζουν σημαντικά, με βάση τη μέχρι σήμερα εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, την πελατειακή βάση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Έτσι από το μίνι lockdown  η αγορά της εστίασης μπαίνει πλέον στον κύκλο του lockdown.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους  χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο  Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και  παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση. Τσακίζει τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο τον Έλληνα και κύριο μέλημά της είναι οι… μπαταρίες στα αυτοκίνητα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης