Απορίες

Έλληνες  15/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Διανύουμε ένα υπέροχο Μαγιάτικο Σαββατοκύριακο, σαν αυτά που πλουσιοπάροχα μας προσφέρει αυτή η ευλογημένη γωνιά του κόσμου. Αποφάσισα να μην προβληματιστώ με το αν θα επιλέξω Τσίπρα ή Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί έχουν λεφτά (σ.σ. τα δικά μας βέβαια) για πέταμα, αλλά εγώ δεν θα χάσω τον χρόνο μου, με τους παραλογισμούς των ροζ εθνομηδενιστών. Προτίμησα να αναλογιστώ τις πάμπολλες εξελίξεις κυρίως στα πολιτικά θέματα. Μου δημιουργήθηκαν αρκετές απορίες, μερικές από τι οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας:

Περιττό να αναφέρω τη θεμελιώδη απορία μου, για το πώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης. Τόσοι πολλοί “βολεμένοι” υπάρχουν; Τόσους πολλούς αλλοδαπούς έχουν “ελληνοποιήσει”; Μάλλον η προπαγάνδα, η ανύπαρκτη παιδεία και η αδιαφορία, κάνουν καλή δουλειά.

Καταιγισμός προπαγάνδας, τις τελευταίες ημέρες, με το συνέδριο της μεταλλαγμένης Ν.Δ. Πολλά τα ψέματα. Πολλά τα τραγελαφικά, αλλά δεν είναι “δημοκρατικό” να σχολιάζουμε τα εσωτερικά άλλων κομμάτων, έστω και αν αυτά καταστρέφουν την Πατρίδα μας. Θα μου επιτραπεί όμως να εκφράσω δυο απορίες: α) Το συνέδριο είχε σαν προμετωπίδα το: «Δίπλα σε κάθε πολίτη». Για το κυβερνόν κόμμα «πολίτες» θεωρούνται μόνο οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι καναλάρχες και οι χορηγοί της Ν.Δ., ή μπορούν να θεωρηθούν και τα αφεντικά του κ. Μητσοτάκη, άσχετα αν είναι πολίτες άλλων “δημοκρατιών” της Ε.Ε. ή και πέραν του Ατλαντικού; β) Θεώρησαν σαν παγκόσμια πρωτοτυπία το να μην ακουστεί στο συνέδριο ούτε μια φορά ο ύμνος του κόμματος; Ή μάλλον, θα πάθαιναν αναφυλαξία ακούγοντας τους στίχους: «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Θρησκεία,…». Βλέπετε ο μπλε ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα την έχει ξεπουλήσει, όσο για την θρησκεία, μοναδικό θεό έχει τον Μαμμωνά.

Την πεμπτουσία του όρου «αβδηριτισμός» (σ.σ. αποτελεί, κατά τον Ηρόδοτο, συνώνυμο της ανικανότητας στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, της ακρισίας, της κενοδοξίας, της ευήθειας, της επιπολαιότητας, της αφέλειας, της μωρίας και της ανόητης γενικώς συμπεριφοράς) αποτέλεσαν τα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής της μαμούθ δεξαμενής και του εργοστασίου για το LNG, στην Αλεξανδρούπολη. Αντιπαρέρχομαι τα του πανάκριβου και με υψηλό ενεργειακό αποτύπωμα LNG, καθώς προφανώς δεν έχω τίποτα να προσθέσω στα όσα είπε και έγραψε σχετικά, ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, Ηλίας Κασιδιάρης. Απλώς έχω μια απορία: Πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο (επένδυση), γίνονται, πέραν των λοιπών μελετών, απαραιτήτως και οι μελέτες: Περιβαλλοντική, βιωσιμότητας και τρωτότητας. Εντάξει ας μην είμαστε υπερευαίσθητοι με το περιβάλλον. Πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα φαραωνικό παραθαλάσσιο έργο το περιβάλλον; Μήπως οι αμερικανικοί υδρογονάνθρακες, δεν έχουν καμία σχέση με τους κακούς ελληνικούς υδρογονάνθρακες, που αποτελούν κάρφο στα μάτια των “αρίστων” της κυβέρνησης και των δήθεν οικολόγων. Πιθανόν να μας διαβεβαιώσουν και οι τηλεειδικοί: «Ότι προέρχεται από την Αμερική είναι φιλικό προς το περιβάλλον». Ίσως και αυτά τα γιγαντιαία τάνκερ που θα κάνουν το ταξίδι πολλών χιλιάδων μιλίων για τη μεταφορά του LNG, να καίνε μόνο οικολογικό πετρέλαιο. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, δεν ξέρω, ίσως προβλέπουν ότι το LNG θα φτηνύνει μερικές χιλιάδες φορές για να γίνει ανταγωνιστικό, ενώ παράλληλα οι κυρώσεις και το εμπάργκο στη Ρωσία θα κρατήσουν για μερικές δεκάδες χρόνια. Αλλά εκεί που μεγαλούργησαν είναι στη μελέτη τρωτότητας. Πού νομίζουν ότι γίνεται το έργο; Στα σύνορα Ελβετίας – Γαλλίας; Εγκαθιστούν, μια ανάσα από τα σύνορα, ογκωδέστατες δεξαμενές, με εξαιρετικά εύφλεκτο και εκρηκτικό περιεχόμενο. Αυτές τις εγκαταστάσεις τις πετυχαίνει και τυφλός σκοπευτής. Αναρωτήθηκε κανένας πολιτικάντης τι θα γίνει όλη η περιοχή της Αλεξανδρούπολης με ένα μόνο “κτύπημα” από τους “καλούς” μας γείτονες;         

Μια άλλη απορία μου δημιούργησαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Είπε ότι θα κάνουν «Την Τουρκία των 100 εκατομμυρίων και των 100 νομών» Σήμερα η Τουρκία έχει 81 νομούς. Τους άλλους 19 από πού θα τους αρπάξει; Μήπως από τη Συρία ή μήπως από τον εκ δυσμάς της γείτονα; Μήπως είμαι αιθεροβάμων, όταν περιμένω αυτές οι δηλώσεις να μην μείνουν αναπάντητες από τους ελληνόφωνες πολιτικούς;

Υπάρχει και μια απορία που βασανίζει πολύ κόσμο. Τις κυρώσεις (σ.σ. που πρωτοστάτησε και υπερθεμάτισε ο κ. Μητσοτάκης) η Δύση και κυρίως οι Ευρωπαίοι, τις επέβαλαν στον Πούτιν ή στους πολίτες τους; Βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν έχει καταρρεύσει η ρωσική οικονομία, αλλά αντιθέτως υπάρχουν σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους πολίτες όσο και στις οικονομίες των χωρών μελών της Ε.Ε. Ο Μπάιντεν και οι ακόλουθοί του συνήθισαν τόσο πολύ στα «φανταστικά» χρήματα και στην «φανταστική» οικονομία που ξέχασαν ότι επικρατεί, όχι αυτός που τυπώνει «χρήμα» χωρίς αντίκρισμα, αλλά αυτός που διαθέτει τρόφιμα, ενέργεια, πρώτες ύλες και στρατιωτική ισχύ. Δυστυχώς για την Δύση, όλα αυτά τα διαθέτει η Ρωσία.

Όσοι έχουν άνεργα παιδιά προφανώς θα τους δημιουργείται η απορία: Τι είδους προσόντα έχουν τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη και βρίσκουν αμέσως δουλειά; Πιθανόν από σύμπτωση, μετά την “αξιοκρατικότατη” πρόσληψη τοy διαδόχου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του Β΄ στο ευρωκοινοβούλιο, βολεύτηκε και η Αλεξία Μπακογιάννη. Χάρη στην “αριστεία” της, προτιμήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για να αναλάβει σύμβουλος επικοινωνίας με μηνιαίο μισθό 2.356 ευρώ. Κι αν ο μισθός σας φαίνεται πενιχρός για τα δεδομένα της φαμίλιας, σας ενημερώνουμε πως δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτόν τα διάφορα επιδόματα και τα μπόνους. Αναζητείται μέλος της φαμίλιας Μητσοτάκη που να μη σιτίζεται από το δημόσιο. Αλλά και οι γόνοι των πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης έχουν δαιμονιώδη “τύχη” αυτήν την περίοδο. Η Ολυμπία-Θεοδώρα Μανωλίδου [σ.σ. Η κόρη της Ευγενίας Μανωλίδου, συζύγου του υπουργού (υπ)ανάπτυξης] προσλήφθηκε στη Lamda Development; Την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπλαση του «Ελληνικού», έργο που της έχει ανατεθεί με αποφάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν μου δημιούργησαν καμία απορία οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή η ληστρική «ρήτρα αναπροσαρμογής».  Δηλαδή παραδέχθηκε ωμά, ότι οι Έλληνες πληρώνουν εδώ και μήνες πανάκριβο ρεύμα, γιατί “πίεσαν” οι ιδιώτες πάροχοι ΔΕΗ και κυβέρνηση.

Ούτε θα μπορούσα να απορήσω για το ότι για πολλοστή φορά ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα και ενέπαιζε τον Ελληνικό λαό, όταν προεκλογικά τον διαβεβαίωνε από βήματος της βουλής ότι: «… Δεν πρόκειται να υποδεχθώ κανένα μακεδόνα πρωθυπουργό στην Ελλάδα…» Ε! καλά μην το κάνουμε θέμα το ότι υποδέχθηκε εγκάρδια τον Ζάεφ, σαν πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας».

Εκτιμώ ότι αυτές τις απορίες μου, καθημερινά τις διατυπώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Έχω τη βεβαιότητα ότι στο προσεχές συνέδριο του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, θα δώσουν το «παρών» εκατοντάδες Ελληνόψυχοι, με ιδέες, με προτάσεις, με λύσεις για όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρεύσει οι κυβερνήσεις των πολιτικάντηδων. Ο παράνομα και άδικα φυλακισμένος Ηλίας μας, θα κάνει αισθητή την παρουσία του, κυρίως στις καρδιές όλων μας, Τα ατσάλινο σθένος του, μας εμπνέει. Σίγουρα θα μας οδηγήσει στο να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας. Μία Ελλάδα ισχυρή, πλούσια και ανεξάρτητη, που να ανήκει στους Έλληνες. 


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης