Βλέπουν ανάπτυξη την ώρα που η ανεργία καλπάζει

Έλληνες  25/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Βασιλική Τσάμη στην ιστοσελίδα pellain

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είδαμε να επιτυγχάνουν σε κανέναν τομέα, απ' αυτούς που δεσμευτήκαν προεκλογικά πως θα κάνουν. 

Αντιθέτως, επικρατεί το απολυτό χάος σε όλους τους τομείς: οικονομικό, κοινωνικό, υγειονομικό, εθνικά ζητήματα.

Προσωπικά θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα σχετικά με την ανεργία στην χώρα μας. Ο υπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων πριν λίγο καιρό μας ενημέρωσε πως παρά την οξύτητα των προβλημάτων, η ανεργία συνεχίζει να πέφτει όταν στην συμπρωτεύουσα άγγιξε το 30%.

Τα ποσοστά σύμφωνα με τα στοιχεία δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης, για τον μήνα Ιούλιο του 2022 το σύνολο εγγεγραμμένων άνεργων που αναζητούσε εργασία, ανήλθε σε 942.393 που αναλογεί σε ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό και κυρίως πλήττει σε μεγάλο βαθμό το γυναίκειο φύλο. Στην κυβέρνηση βλέπουν μείωση της ανεργίας, βλέπουν ανάπτυξη, ζουν σε έναν πλασματικό κόσμο και συνεχίζουν να εθελοτυφλούν. 

Ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων έχει πληγεί στα δυόμισι χρόνια της πανδημίας και συνεχίζει να πλήττεται, με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί στην ανεργία.

Αρκετοί συμπολίτες μας με την ακρίβεια να είναι στα ύψη και φυσικά σε περιβάλλον με δισβάστακτους φόρους, ζουν κάτω από τα όρια αντοχής τους.

Ο πρωτογενής τομέας υποφέρει εξίσου και το μόνο που κάνουν οι "μαθητευόμενοι μάγοι", είναι να δίνουν ψίχουλα - επιδόματα για να καλύψουν προσωρινά τις αδυναμίες τους. 

Μέσα στην ολοκληρωτική αυτή αποτυχία αντί να ρίξουν τους φόρους - όπως άλλα κράτη - και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις και την αγορά ανοίγοντας θέσεις εργασίας, συνεχίζουν να πλέουν σε ροζ συννεφάκια της δικής τους πραγματικότητας.

Είμαστε μια πλούσια χώρα που όμως κάποιοι την θέλουν φτωχοποιημένη και εξαρτώμενη από άλλους.

Βάσω Τσάμη - Υποψήφια βουλευτής Πέλλας

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης