Δεν είναι ανίκανοι, είναι ένοχοι!

Έλληνες  04/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Καίγονται σπίτια, απειλούνται ζωές, ένα οικολογικό έγκλημα συμβαίνει και η μόνη απάντηση του κράτους είναι οι ανακοινώσεις. Ο Δήμος Αχαρνών, αλλά και πολλές περιοχές της Ελλάδας καίγονται και η φυσική ηγεσία του "κράτους" αυτού, δεν χάνει ούτε τις διακοπές της.

Καμία παραίτηση, καμία συγγνώμη, μόνο ξερές ανακοινώσεις που καταμετρούν τις  καταστροφές. Καμία συγγνώμη για τις ελλείψεις σε υλικό της Πυροσβεστικής, καμία ενοχή για τα παρατημένα παντού σκουπίδια (εστίες πυρκαγιάς και αναζωπύρωσης). Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι άλλο από αυτούς που έδιωξαν παραμονές της "θερμής περιόδου", ικανά στελέχη της ΕΜΑΚ και όχι μόνο, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι καταστροφές όμως δεν ελέγχονται, ούτε αποτρέπονται από τα κέρδη των πολυεθνικών, αλλά από την δυνατότητα της Πολιτείας να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει. Αυτή είναι η ενοχή τους, η αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας για την  καθημερινότητα του πολίτη και η δημιουργία ενός τιμωρητικού κράτους μόνο για τον απλό άνθρωπο και όχι για αυτούς που νέμονται την εξουσία.

Αρκεί όμως, οι ευθύνες θα αποδοθούν από τους πολίτες με το μόνο όπλο που τους έμεινε, την ψήφο και την διαμαρτυρία τους. Τώρα προέχει η βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που είναι άστεγοι και η με κάθε τρόπο αρωγή στους Πυροσβέστες μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε και δίνουμε πολιτικό συγχωροχάρτι, το αντίθετο μάλιστα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης