Εγκληματική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ: Η ευρωβουλευτής Καϊλή συνελήφθη για διαφθορά - Συνελήφθη και ο άντρας της!

Έλληνες  09/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε διεθνή υπόθεση διαφθοράς

Ανακρίνεται στις Βρυξέλλες η Καϊλή για την υπόθεση του Κατάρ - Το πρωί είχε συλληφθεί ο σύζυγός της και σφραγίστηκε το γραφείο του στο Ευρωκοινοβούλιο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η βελγική εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα», των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, ωστόσο, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή, που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά, μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Αυτά όλα βεβαίως στο Βέλγιο, εκεί που ο νόμος ισχύει καθολικά για όλους και η δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Ένα ακόμα σημαίνων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, η Εύα Καιλή, Ευρωβουλευτής από το 2014 και στενή συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, συνελήφθη σήμερα από τις Βέλγικες αρχές για την υπόθεση οικονομικής διαφθοράς του Κατάρ.

Δεν έχει τέλος η διαφθορά στην Ελλάδα και η διαγραφή της από την εγκληματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς προσχηματική. Στηρίξτε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ για να επέλθει επιτέλους η πολιτική κάθαρση!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης