Εξαπάτησαν τους πυρόπληκτους με τα 600 ευρώ άμεσης βοήθειας!

Έλληνες  18/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εξοργισμένος κάτοικος της Βαρυμπόμπης αποκαλύπτει με επιστολή στη "Δημοκρατία" τη χυδαία προπαγάνδα του Μάκη Βορίδη

Εμπαιγμός άνευ προηγουμένου, κοροϊδία σε κατεστραμμένους ανθρώπους, επικοινωνιακά παιγνίδια της κυβέρνησης με τον πόνο των ανθρώπων πάνω στα αποκαΐδια… Όλα αυτά μαζί ισχύουν για τον τρόπο με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους πυροπλήκτους τις πρώτες μέρες της πυρκαγιάς στην Αττική, όπως αποκαλύπτεται σε επιστολή που έστειλε στη «δημοκρατία» κάτοικος της Βαρυμπόμπης σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη άμεσης βοήθειας 600 ευρώ, που δεν έλαβαν ποτέ… γιατί το ίδιο το υπουργείο του κ. Βορίδη την μπλόκαρε την τελευταία στιγμή. Είχε προλάβει όμως ο υπουργός να τη διαφημίσει δεόντως στα μέσα ενημέρωσης για να δείξει ότι η Πολιτεία έχει άμεσα αντανακλαστικά και βοηθάει χωρίς καθυστέρηση, είχε προλάβει να προβάλει τον εαυτό του και να κάνει το κομμάτι του, μόνο που η αναισθησία ήταν αυτή που κυριάρχησε στο τέλος.

Είχε πει στην ΕΡΤ στις 5 Αυγούστου, μόλις δύο μέρες αφότου ξέσπασαν οι φωτιές: «Το υπουργείο Εσωτερικών σήμερα θα παρέμβει προκειμένου να δώσει άμεση στήριξη σε αυτούς που έχουν πληγεί. Υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση ότι είναι 94-95 τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και χρειάζεται να παρέμβουμε. Θα μεταφέρουμε σήμερα ποσά προς τους δήμους για να υπάρξει άμεση στήριξη των 600 ευρώ και εν συνεχεία προφανώς πρόκειται να υποστηρίξουμε τους πυροπλήκτους με ποσά έως 6.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις με 8.000 ευρώ και να προχωρήσουμε, εν συνεχεία, στη στεγαστική συνδρομή, που είναι η διαδικασία της υποστήριξης για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι. Η διαχείριση των ποσών της αποζημίωσης θα γίνει μέσω των δήμων. Σήμερα θα μεταφέρουμε ποσά προς τους τρεις πληγέντες δήμους, δηλαδή τον Δήμο Αχαρνών (60.000 ευρώ), τον Δήμο Κηφισιάς (60.000 ευρώ) και τον Δήμο Διονύσου, ο οποίος έχει λιγότερα θέματα, το ποσό των 30.000 ευρώ». Τα χρήματα πράγματι εστάλησαν στους δήμους την ίδια μέρα, μόνο που δεν έφτασαν ποτέ στους κατοίκους. Γιατί; Επειδή το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών με εντολή του κ. Βορίδη τα μπλόκαρε την τελευταία στιγμή. Γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε επικοινωνία που είχαν μαζί του οι πυρόπληκτοι, δίνοντάς τους όμως νέα υπόσχεση: «Θα πάρετε άλλα, περισσότερα, αργότερα με το arogi.gov» τους είπε.

Το γεγονός αυτό, πέρα από την αναλγησία των αρμοδίων, που υπόσχονται σε ανθρώπους κατεστραμμένους και σε απόγνωση χωρίς να είναι σε θέση να υλοποιήσουν, αποδεικνύει και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες στο θέμα της βοήθειας σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος να εγκρίνει κονδύλια βοήθειας, τα υπουργεία ή το επιτελικό κράτος του Μαξίμου…

ΠΗΓΗ: https://www.dimokratianews.gr/politiki/533382/exapatisan-toys-pyropliktoys-me-ta-600-eyro-amesis-voitheias/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης