«Επιτέλους κάντε κάτι: Οι Ρομά έχουν ρημάξει τη Λαμία» - Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση στα καθημερινά προβλήματα

Έλληνες  11/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φωνές απόγνωσης από κατοίκους της Λαμίας που πέφτουν σχεδόν καθημερινά θύματα κλοπών είτε από ανήλικους είτε από μεγαλύτερης ηλικίας Ρομά. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας του Παγκρατίου στη Νότια πλευρά της Λαμίας όπου κατοικούν πολλοί Ρομά.

Σας αναφέρουμε μόνο τρία από τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Στο ένα, δύο νεαροί πλησίασαν ένα μαθητή λυκείου που περπατούσε στην οδό Λεβαδείας και του ζήτησαν χρήματα. Εκείνος τους απάντησε πως δεν είχε μαζί του και χτύπησε τις τσέπες της φόρμας του για να τους το αποδείξει. Εκείνη την ώρα όμως φάνηκε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο οι Ρομά άρπαξαν και εξαφανίστηκαν τρέχοντας. Σε άλλη περίπτωση θύμα τους ήταν ένας κύριος. Τον πλησίασαν, του έκλεψαν το πορτοφόλι χωρίς να το αντιληφθεί και λίγο αργότερα είχαν το θράσος να του το  επιστρέψουν φωνάζοντας «κύριε κύριε σας έπεσε το πορτοφόλι». Το θύμα πάντως ανοίγοντας το πορτοφόλι διαπίστωσε πως ήταν εντελώς άδειο.

Το τρίτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα, στο ίδιο μάλιστα σημείο με τα δύο προηγούμενα. Στη διασταύρωση των οδών Λεβαδείας και Ναυπάκτου. Μία κυρία στάθμευσε το αυτοκίνητό της έξω από το mini market που υπάρχει εκεί. Δυστυχώς όμως για εκείνη δεν κλείδωσε το αυτοκίνητο και στο κάθισμα του συνοδηγού άφησε το κινητό της τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

Δύο λεπτά αργότερα, όταν έκανε τις αγορές της και επέστρεψε στο αυτοκίνητο, διαπίστωσε πως το κινητό και το πορτοφόλι είχαν κάνει φτερά. Μιλώντας στο tvstar.gr είπε πως είδε μια παρέα 4-5 παιδιών Ρομά, ηλικίας  8 με 9 ετών να περνούν από εκεί και να απομακρύνονται τρέχοντας στα στενά της περιοχής.

Για όλα τα περιστατικά έχει ενημερωθεί η αστυνομία και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας τα ερευνούν. Οι κάτοικοι πάντως είναι σε απόγνωση και φοβούνται να κυκλοφορήσουν στον δρόμο ακόμη και την ημέρα. Πολύ μεγαλύτερος είναι ο φόβος για τα παιδιά που κινούνται με τα πόδια, για να πάνε στο σχολείο τους ή τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχει ένα πλήρως οργανωμένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα για να επιστρέψει η ασφάλεια και η σιγουριά και στους Έλληνες.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης