Η εθελοδουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Έλληνες  22/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα εγχώρια ΜΜΕ προβάλλουν εμμονικά το νέο γύρο των τουρκικών προκλήσεων ως το συνδυασμένο αποτέλεσμα της κρίσης δημοφιλίας του Ερντογάν, λόγω της φτώχειας που φέρνει ο υψηλός πληθωρισμός στην γειτονική χώρα, καθώς και του «φόβου» που (υποτίθεται ότι) προκαλεί στην Άγκυρα το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αεροπορίας και Ναυτικού.

Με πηχυαίους τίτλους προβάλλονται οι δηλώσεις ΗΠΑ, ΕΕ, ακόμα και της Βρετανίας, που απορρίπτουν τις Τουρκικές αιτιάσεις ως προς την κυριαρχία Ελληνικών νησιών. Ξεχνούν όμως, ότι πουθενά στις δηλώσεις αυτές δεν γίνεται καμία νύξη στο δικαίωμα της Χώρας μας να διατηρεί Στρατιωτικές δυνάμεις σε νησιά της που απειλούνται ευθέως, όπως άλλωστε προβλέπει η ίδια η Χάρτα του ΟΗΕ. Ξεχνούν σκόπιμα ότι όλες αυτές οι χώρες και δυνάμεις κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, στηρίζοντας έμπρακτα τις τουρκικές διεκδικήσεις. Ξεχνούν ότι όλοι τους πιέζουν ασφυκτικά την Ελλάδα για «συμβιβασμό». Ξεχνούν ότι πίεσαν ασφυκτικά και επέβαλλαν την μετατροπή της Ελλάδος σε «φράκτη προστασίας» της υπόλοιπης Ευρώπης, εγκλωβίζοντας χιλιάδες «μετανάστες και πρόσφυγες» σε αμφισβητούμενες περιοχές. Ξεχνούν την προσβολή της συνεχούς αναβολής των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την απαράδεκτη στάση της στην Κύπρο, ενώ αντιθέτως ξεχειλίζουν από αναφορές σε «ανθρώπινα δικαιώματα» στην Ουκρανία και αλλού.

Εγχώρια ΜΜΕ και «έγκριτοι δημοσιογράφοι» βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τις δηλώσεις του Δένδια: «Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτήν την στάση. Επιλέγει, αυτήν την στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και την δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ».

Όμως, όσοι μπορούν να δουν την πραγματική ουσία πίσω από το «γλείψιμο» των ΜΜΕ στις δηλώσεις του Δένδια, θα διαπιστώσουν ότι μέσα σ’ αυτές κρύβονται η εθελοδουλία και η πλήρης παράδοση στις επιδιώξεις και τις ορέξεις των «προστατών» μας.

 Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης