Η εξαφάνιση

Έλληνες  28/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Ευτυχώς δεν πρόκειται για εξαφάνιση κάποιου προσώπου. Ούτε και στεναχωρηθήκαμε πολύ απ’ αυτήν την εξαφάνιση. Απλώς διαπιστώνουμε πως κάποιοι έντεχνα αποποιούνται των ευθυνών τους. Αναφέρομαι στον υπουργό εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη. Δεν είχα φυσικά την απαίτηση να τον δω με κάποιο τσεκούρι να σπάει τους πάγους στην «Αττική Οδό». Καλό θα ήταν πάντως να μας πει δυο λόγια για το τι έκαναν οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, που εποπτεύει ως αρμόδιος υπουργός. Είναι λαλίστατος όταν πρόκειται να επιβληθούν χαράτσια σε ανήμπορους υπερήλικες, γιατί δεν εμβολιάζονται υποχρεωτικά. Είναι εφευρετικότατος όταν πρόκειται να “παρακάμψει” το Σύνταγμα και να επιβάλλει “σιωπή” στον Ηλία Κασιδιάρη ή να αφαιρέσει το αναφαίρετο δικαίωμά του να ηγείται του κόμματος που αυτός ίδρυσε.

Κύριε υπουργέ, για όλη αυτή την ταλαιπωρία των Ελλήνων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν φέρει καμία ευθύνη; Δεν υπήρξαν εγκληματικές παραλήψεις, κάκιστος συντονισμός, μηδενική προνοητικότητα; Δεν έπεσαν πάλι δένδρα και άφησαν, με πολικές θερμοκρασίες, ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση για ημέρες; Ακόμα και σήμερα, πέντε ημέρες μετά, παραμένουν πολλοί δρόμοι κλειστοί λόγω χιονιού και πτώσης δέντρων. 

Προς Θεού, δεν σας ζητήσαμε να τα βάλετε με τους προσφιλείς σας μεγαλοεργολάβους, που ευθύνονται για το “μπάχαλο” της «Αττικής Οδού». Άλλωστε  αυτοί σας έχουν σε μεγάλη πάντα εκτίμηση, από τον καιρό που ήσασταν υπουργός μεταφορών στη Κυβέρνηση των μνημονίων (σ.σ. κυβέρνηση Παπαδήμα, 2011) και μεριμνήσατε για γενναίες αυξήσεις στα διόδια.

Η προσωρινή (δυστυχώς) απουσία σας, δικαιολογείται από το γεγονός ότι είσαστε βασικό στέλεχος σε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει άψογα όσα της έμαθαν στα πανάκριβα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μηδενικό κοινωνικό Κράτος. Αναιμικό Δημόσιο. Τα πάντα βορά στους ιδιώτες, είτε αυτοί είναι μεγαλοεργολάβοι, είτε φαρμακοβιομηχανίες (π.χ. Pfizer), είτε ιδιωτικές κλινικές, είτε στρατηγικοί επενδυτές, είτε προμηθευτές του Δημοσίου.

Και όμως κύριε υπουργέ και κύριε πρωθυπουργέ δεν φταίει το ότι «είμαστε Μεσογειακό Κράτος» και δεν μπορούμε να τηρούμε έναν ογκώδη Οργανισμό για την αντιμετώπιση των διάφορων καιρικών φαινομένων. Τέτοιος μηχανισμός υπήρχε και τον διέλυσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το 1992. Ήταν η ΣΥΚΕΑ (Στρατιωτική Υπηρεσία Κατασκευών Έργων Ανασυγκροτήσεως) με τις ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως). Μια Δημόσια υπηρεσία που ανήκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Μια Υπηρεσία που συγκροτήθηκε τον Απρίλιο του 1957, και είναι γνωστό πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της, στην ανασυγκρότηση της χώρας μετά την Κατοχή και τον Συμμοριτοπόλεμο.

Κυρίως στους κατοίκους της επαρχίας, που είναι και κάποιας ηλικίας, είναι γνωστό το τεράστιο έργο που έκαναν οι ΜΟΜΑ. Οι επτά ΜΟΜΑ (και δύο μονάδες προκατασκευών) ήταν κατασκευαστικές Μονάδες που αναλάμβαναν την εκτέλεση έργων σε όλη την χώρα, αλλά κυρίως δραστηριοποιούντο στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπου οι εργολάβοι δεν είχαν και πολύ ″ενδιαφέρον″ να πάνε. Το προσωπικό των Μονάδων αποτελούνταν από Αξιωματικούς, οπλίτες, πολιτικό προσωπικό (μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, οδηγοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων, εργάτες κλπ), και εθελοντές νέους προστρατιωτικής ηλικίας. Στο σύνολό τους, ήταν περίπου 6.500 άτομα, με άριστη τεχνική κατάρτιση και που είχαν στη διάθεσή τους περίπου 5.000 μηχανήματα και οχήματα.

Η ΣΥΚΕΑ έκανε την κατασκευή, βελτίωση και αρχική διάνοιξη σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, συνολικού μήκους περίπου 15.000 χλμ., σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά νησιά και σε όλους τους ορεινούς όγκους της χώρας μας.

Παράλληλα εκτελούσε και πολλά άλλα έργα, όπως: Την απ’ αρχής κατασκευή ή επέκταση 17 αεροδρομίων (σ.σ. Αυτά που ξεπούλησαν εν μία νυκτί οι πολιτικάντηδες). Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτέλεσε όλες τις χωματουργικές εργασίες του αεροδρομίου των Σπάτων και αν την άφηναν τα ‘’διαπλεκόμενα’,’ θα το ολοκλήρωνε η ΣΥΚΕΑ. Συνεπώς ήταν πολιτική επιλογή το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας να ανήκει στην γερμανική εταιρεία HOCHTIF.

Μια άλλη μεγάλη προσφορά των ΜΟΜΑ ήταν ότι σε αυτές εκπαιδεύονταν (θεωρητικά και πρακτικά) τεχνίτες, χειριστές και οδηγοί χωματουργικών μηχανημάτων και αυτοκινήτων, από τις σχολές του ΟΑΕΔ. Όλα αυτά τα παιδιά μάθαιναν μια πολύ χρήσιμη τέχνη, από την οποία ζούσαν αξιοπρεπέστατα και δεν γινόντουσαν σερβιτόροι ή ακόμα χειρότερα δεν έφευγαν στο εξωτερικό.

Σε περίοδο πολέμου οι ΜΟΜΑ μετέπιπταν σε Τάγματα Μηχανικού Αποκαταστάσεως Συγκοινωνιών (ΤΜΑΣ) και υπάγονταν στους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς με βασική αποστολή την αποκατάσταση ζημιών από εχθρικούς βομβαρδισμούς ή σαμποτάζ σε έργα υποδομής της χώρας. Μεριμνούσαν δηλαδή για να μένουν ‘’ανοιχτά’’ στα μετόπισθεν το οδικό δίκτυο, οι γέφυρες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ. Στην προδοσία της Κύπρου το 1974, παρόλο που στον κρατικό μηχανισμό λίγα λειτουργούσαν, (σ.σ. όλοι ασχολούντο με την έλευση του ″Εθνοσωτήρα″) οι ΜΟΜΑ, σαν καλοστρωμένη μηχανή, συνέδεσαν εντός πέντε ημερών όλα τα πολεμικά αεροδρόμια με γειτονικούς δημόσιους δρόμους, ώστε σε περίπτωση βομβαρδισμού των αεροδιαδρόμων, τα phantom να μπορούν να απογειωθούν από τις εθνικές οδούς κλπ. Βλέπετε ότι οι διοικητές των ΜΟΜΑ δεν ήξεραν ότι ο ψευτοεθνάρχης πρέσβευε ότι: «η Κύπρος κείται μακράν». Αναρωτιέμαι σε μια παρόμοια κρίσιμη κατάσταση (που όλοι φυσικά απευχόμαστε) οι πολιτικάντηδες τι έχουν σκοπό να κάνουν; Μήπως να επιτάξουν μηχανήματα των εργολάβων; Λογικότατο: Θα ζητήσουμε από τον εχθρό να σταματήσει τον πόλεμο για μερικούς μήνες, ώστε να μπορέσουμε εμείς να κάνουμε την επιστράτευση των μηχανημάτων.   

Άφησα για το τέλος αυτό που μας πονάει αυτές τις μέρες. Ο μηχανισμός της ΣΥΚΕΑ, ήταν ένα πολυεργαλείο στα χέρια της κάθε Κυβέρνησης. Οι ΜΟΜΑ, έδιναν πρώτες το παρόν σε όλες τις συμφορές που έπληξαν τον Ελλαδικό χώρο (σεισμοί, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, πλημμύρες κ.λπ.). Σε τέτοιες κρίσιμες ημέρες οι προωθητές, οι ισοπεδωτές, οι φορτωτές, ήταν πάνω στα ρυμουλκά. Όλα έτοιμα με ένα τηλεφώνημα να ριχθούν άμεσα στην μάχη. Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις συγχαίρουμε για το φιλότιμό τους και τις ηρωικές τους προσπάθειες, αλλά με μια άλλη πολιτική ηγεσία δεν θα βλέπαμε Στρατιωτικούς να σπρώχνουν με γυμνά χέρια αυτοκίνητα για να τα ξεκολλήσουν από το χιόνι.

Αν τώρα σας γεννάται το εύλογο ερώτημα, γιατί ο τεράστιος αυτός κρατικός οργανισμός με τόσο μεγάλη προσφορά διαλύθηκε; Η απάντηση έρχεται αβίαστα: Τα διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και οι προδότες πολιτικάντηδες.

Το κατάλευκο πέπλο του χιονιού που σκέπαζε τα πάντα, σχεδόν διαλύθηκε, κάτω από τον υπέρλαμπρο Ήλιο. Το μαύρο πέπλο της παγκοσμιοποίησης εξακολουθεί όμως να καλύπτει τη χώρα μας. Ντόπιοι και ξένοι εχθροί του Ελληνισμού φαίνεται να επικρατούν. Η παιδεία μας είναι ανύπαρκτη. Ο Έλληνας στενάζει από την ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Βομβαρδίζεται με εκπομπές υποκουλτούρας και προπαγάνδας από τους γκεμπελίσκους της ενημέρωσης. Η ηθική χρεωκοπία είναι διάχυτη παντού. Ένα ισλαμικό τόξο αγκαλιάζει θανατηφόρα την Πατρίδα μας. Οι εντολοδόχοι που μας κυβερνούν μας μπολιάζουν καθημερινά με αλλόφυλους και αλλόθρησκους. Ανεγείρουν τζαμιά ακόμα και στο πάλαι ποτέ ″Κλεινόν Άστυ″. Έχουμε εγκαταλείψει τον εκτός συνόρων σκλαβωμένο Ελληνισμό. Λιγοστεύουμε οι Έλληνες και το χειρότερο πολλοί από εμάς είναι ελληνόφωνοι ραγιάδες.

Ευελπιστώ ότι κάποιοι Έλληνες θα κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα, θα αφυπνιστούν, δεν θα είναι απλώς μεμψίμοιροι και αγανακτισμένοι, αλλά θα γίνουν αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να μην είναι πια ραγιάδες, αποφασισμένοι να κερδίσουν την ζωή, αποφασισμένοι να έχουν τα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, αποφασισμένοι να ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη τους. Αυτοί οι αποφασισμένοι θα σταθούν δίπλα στους ″ΕΛΛΗΝΕΣ″. Πλησιάζει η ώρα που οι ΕΛΛΗΝΕΣ με τον ιδρυτή τους Ηλία Κασιδιάρη, θα σκίσουν αυτό το μαύρο πέπλο. Θα μας οδηγήσουν στον υπέρλαμπρο ήλιο, που τόσα χρόνια μας τον κρύβουν τα σύννεφα της προπαγάνδας, του ψεύδους και του τρόμου. Στον Ήλιο του Ελληνισμού και της Αλήθειας. Στον Ήλιο που θα φωτίζει μια ζωή καλύτερη, ανθρώπινη, μια κοινωνία ομορφότερη.  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης