Η κυβέρνηση μπανανία τιμωρεί, διχάζει και εκβιάζει τους πολίτες

Έλληνες  08/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Νίκος Μακρής

Είναι πλέον ξεκάθαρο, μετά τα μέτρα που πάρθηκαν πριν από λίγες ημέρες από τη Νέα Δημοκρατία, ότι μιλάμε για κυβέρνηση μπανανία.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια σχεδόν από την εμφάνιση της νόσου Covid 19 και μετά λύπης βλέπουμε πως τα κρούσματα αυξήθηκαν με μέσο όρο τα 5.000 ημερησίως.  Έτσι λοιπόν ο υπουργός Υγείας Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα όπου στην ουσία είναι η απαγόρευση των ανεμβολίαστων να εισέλθουν σε εμπορικά κατάστημα, κομμωτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες ακόμα και να μην μπορούν να καθίσουν σε εξωτερικούς χώρους εάν δεν έχουν κάνει rapid test, το οποίο το πληρώνουν από την τσέπη τους. Την ίδια ώρα οι εμβολιασμένοι μπορούν με το πιστοποιητικό τους να εισέρχονται παντού δίχως κανένα έλεγχο και περιορισμό.

Για να προλάβουμε κάποιους κακοπροαίρετους που θα μας αποκαλέσουν αρνητές του ιού και συνωμοσιολόγους, εμείς τους απαντούμε πως ούτε αρνητές της πανδημίας είμαστε, ούτε αρνητές των εμβολίων. Είμαστε αρνητές της υποχρεωτικότητας και του έμμεσου εκβιασμού. Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα προσωπικό και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιλογή του κάθε συμπολίτη μας.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Δεν δύναται λοιπόν να μιλάμε για έξαρση του ιού εν όψει και του χειμώνα που έρχεται και στόχος της κυβέρνησης να είναι το κυνήγι μαγισσών, οι ανεμβολίαστοι και τα τιμωρητικού χαρακτήρα μέτρα.

Όχι μόνο δεν έφτιαξαν νέες ΜΕΘ, όχι μόνο λειτουργούν οι μισές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, έχουν στείλει και χιλιάδες υγειονομικούς στα σπίτια τους μέσω των αναστολών εργασίας. Μιλάμε για μια διαρκή ομηρία τους, καθώς ούτε απολυμένοι είναι, ούτε όμως εργάζονται για να έχουν τον μισθό τους. Οι υγειονομικοί, ως υπερήφανος κλάδος δεν ζητούν ελεημοσύνη. Ζητούν να δουλέψουν, να προσφέρουν και να πληρωθούν για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Αλλά, δυστυχώς η οικογένεια Μητσοτάκη τι να καταλάβει από εργασία, μισθό, έξοδα και έλλειψη βασικών ειδών επιβίωσης; Τσάκισε, και συνεχίζει να τσακίζει ένα ήδη ελλιπές και σχεδόν διαλυμένο Σύστημα Υγείας.

Αν μη τι άλλο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο να διχάσει θέλει το λαό διαχωρίζοντας τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας. Αντί να θωρακίσει το Σύστημα Υγείας αυτός προτίμησε να δώσει εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια της διαπλοκής για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα. Οι φίλοι της κυβέρνησης να είναι ευχαριστημένοι και όλα καλά.

Ως ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε όχι στο διχασμό και το διαχωρισμό του λαού μας. Μια δύσκολη κατάσταση απαιτεί τη συναίνεση όλων μας. Κάτι το οποίο δεν πρόκειται να το εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία με τα μέτρα που παίρνει...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης