Η Μνήμη ως ενεργητικός παράγοντας

Έλληνες  13/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρόσφατα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και άλλοι εγχώριοι συστημικοί πολιτικοί παράγοντες έκαναν λόγο για εναντίωση σε αναθεωρητικές δυνάμεις, υπονοώντας πρώτα και κύρια την Ρωσία και μετά, με κάπως πονηρό και (κόσμιο) τρόπο την Τουρκία.

Υπάρχει, όμως, ένας άλλος ενεργός αναθεωρητισμός της πολλής πρόσφατης ιστορικής διαδρομής, με διαστροφή της σημασίας γεγονότων που είχαν το σημάδι της λαϊκής ενεργοποίησης. Καταδικαστέος ο «εθνολαϊκισμός», καταδικαστέες οι Πλατείες, καταδικαστέο το δημοψήφισμα του 2015, καταδικαστέα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Λήθη για την εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου από τον τουρκικό Αττίλα. Ολόκληρος ο αντιμνημονιακός αγώνας του Ελληνικού Λαού πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Οι Έλληνες πρέπει να υποστούν μια λοβοτομή, να μην θυμούνται τίποτα, να τα ξεχνούν όλα.

200 χρόνια από την Εθνεγερσία από το 1821, 100 χρόνια από τις σφαγές της Σμύρνης, και όλοι συνιστούν «διάλογο» και «γέφυρες επικοινωνίας», την στιγμή που ο τουρκικός επεκτατισμός αμφισβητεί συστηματικά και έμπρακτα την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, απειλώντας με πόλεμο. Ο ενεργός αναθεωρητισμός θέλει να πειστούμε ότι, επειδή οι εγχώριες ελίτ διαλέγουν την υποτέλεια και την ΝΑΤΟφροσύνη (που αποκαλούνται «η σωστή πλευρά της ιστορίας»), η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι η μετατροπή της Χώρας σε χώρο-«κόμβο» πολλαπλών χρήσεων (αμερικανικό ορμητήριο με τις βάσεις, με τον χωρισμό της Χώρας σε ζώνες, την μετατροπή της σε ειδική οικονομική ζώνη, με το πλιάτσικο του Εθνικού πλούτου, με την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και την φτωχοποίηση).

Σήμερα, οι κωλοτούμπες, οι Πρέσπες, οι καραντίνες, η πανδημία, ο πόλεμος, η ακρίβεια, ο τρόμος και ο φόβος παίζουν τον ρόλο της ψυχικής καταστολής, του κοινωνικού αποκλεισμού, της κατάθλιψης και φυλάκισης των ψυχών. Μαζί με αυτά τα «χάπια» και τις «ενέσεις», πέφτουν τόνοι αναθέματος και καταδίκης σε κάθε Εθνική και  Λαϊκή έκφραση διαμαρτυρίας. Τα Πατριωτικά συναισθήματα των Ελλήνων πρέπει να είναι διαρκώς εξουθενωμένα. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να μην μπορεί να σκεφτεί, να θυμηθεί, να συμπεράνει. Επειδή ένας Λαός χωρίς Μνήμη είναι λαός λοβοτομημένος. Επειδή, όμως, η Μνήμη είναι ο ενεργητικός παράγοντας κίνησης της Ιστορίας, καλούμε κάθε Συνειδητοποιημένο Έλληνα σε Εθνική Εγρήγορση και Αντίσταση. Το έχει ανάγκη η Πατρίδα και ο Λαός, το έχει ανάγκη το Μέλλον αυτού του Τόπου!

 Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης