Θανάσης Πλεύρης: Υπουργός διάλυσης τής Υγείας

Έλληνες  13/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Συνεχίζει σε συνεντεύξεις του ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, να υποστηρίζει πως ο νόμος που ψηφίστηκε για το ΕΣΥ, όχι απλά δεν το διαλύει, αλλά αντίθετα βάζει και μια τάξη σε γνωστές παθογένειες… Σύμφωνα με τον υπουργό, όλοι γνωρίζαμε για τα «βαλιτσάκια», τα «φακελάκια» και τα «έκτακτα» χειρουργεία, τα οποία με το νέο νομοσχέδιο θα περιοριστούν γιατί θα γίνουν… νόμιμα! Δηλαδή, ο Πλεύρης παραδέχεται, όχι απλά ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, αλλά ακόμα περισσότερο ότι η μόνη «λύση» είναι η διευκόλυνση όσων προωθούσαν την διαφθορά και τα συμφέροντα τής «μπίζνας» τους, διαμέσου της νομιμοποίησης όσων συνέβαιναν, αλλά και ακόμη περαιτέρω τής αποκατάστασης κάθε «αδικίας», δίνοντας σε κάθε γιατρό αυτό το δικαίωμα!

Αυτό ακριβώς θα συμβεί μέσω τού νέου νομοσχεδίου, όπου είτε στα απογευματινά χειρουργεία, είτε μέσω ιδιωτικών ιατρείων και κλινικών, θα είναι «νόμιμο» κάθε πολίτης που έχει την δυνατότητα να πληρώσει, να λάβει και μια καλύτερη μεταχείριση από το ΕΣΥ. Αφού δηλαδή το ΕΣΥ αφέθηκε στην μοίρα του, και επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα, έρχεται ο υπουργός να μας πει πως η ιδιωτικοποίηση είναι η μόνη «λύση», με το έργο να είναι χιλιοπαιγμένο και τα αποτελέσματα του δεδομένα.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση τής διαφθοράς, διαμέσου τής νομιμοποίησης και τής ενσωμάτωσής της στο κράτος, μας προξενεί απορία ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αντίστοιχα ευφάνταστες ιδέες για να λύσει κάθε είδους «βαλιτσάκι» και παθογένεια του πελατειακού «ελληνικού» κράτους…

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης