«Θα είναι λοκντάουν, αλλά θα το λέμε περιορισμό ωραρίου»

Έλληνες  24/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Με βαθυστόχαστη μελέτη και ενδελεχή  επιστημονικότητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι επιτροπές λοιμωξιολόγων, ιολόγων και λοιπών ειδικών κατέληξαν στα νέα μέτρα για την εστίαση και όχι μόνο φυσικά.

Δεν θα βάλουν την εστίαση και τη λοιπή κοινωνία σε λοκντάουν αλλά σε περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων και προφανώς της κυκλοφορίας. Αυτό δε, θα συμβεί, όχι τώρα, αλλά αμέσως μετά τις γιορτές, όπου θα έχουν εξεταστεί τα νέα δεδομένα.  

Ποια θα είναι αυτά; Μα φυσικά η ανευθυνότητα των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών, οι οποίοι μετά από δύο χρόνια θα θελήσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και το νέο Έτος. Αφού λοιπόν θα επιδειχθεί τέτοια ανευθυνότητα, μην πω και θράσος, από αυτούς που θα θελήσουν να δουλέψουν ή να  γιορτάσουν, ε μετά θα πληρώσουν και τις συνέπειες. Το κλείσιμο των καταστημάτων από νωρίς και τον περιορισμό της νυχτερινής κυκλοφορίας. Γιατί είναι γνωστό ότι ο ιός του covid είναι νυχτόβιος και βγαίνει τη νύχτα.

Αυτό δε το μέτρο θα είναι καθολικό και θα αφορά όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Διδοσικούς, τριδοσικούς και μονοδοσικούς. Γιατί και οι εμβολιασμένοι  τόλμησαν να αντιδράσουν στα social media (ωραία κυβέρνηση που εξετάζει τις τάσεις των social για να λάβει αποφάσεις) και δε θέλησαν να υποβληθούν σε rapid test πριν το ρεβεγιόν τους. Ας μείνουν με το τζάμπα self test τους και ας υποστούν και αυτοί τις συνέπειες των ανομημάτων τους. Όπως πχ να νομίζουν ότι η "επιχείρηση ελευθερία", είναι πραγματική ελευθερία.

Πάνω από όλα όμως θα φταίει η εστίαση ως συνήθως. Η εστίαση που από το Μάιο που  υποτίθεται άνοιξε, δεν έχει δουλέψει ούτε μια ημέρα χωρίς περιορισμούς. Μια με μουσική μια χωρίς, μια μόνο σε εξωτερικούς χώρους μια σε εσωτερικούς αλλά μόνο για εμβολιασμένους, πάντα με αποστάσεις και ποσοστό χωρητικότητας, μια μόνο με καθήμενους μια και με ορθίους εμβολιασμένους μόνο αλλά και αυτοί άνω των 60 τριδοσικοί.

Την ίδια στιγμή που δεν έχει καμία έκπτωση σε ενοίκια, καμία ελάφρυνση σε φόρους και κοινωνικές ασφάλειες. Για να μην πούμε για τις αυξήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες, αυτές είναι για το καλό του περιβάλλοντος της Γκρέτα, συγγνώμη του Πλανήτη. Μα ο  Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης λέει πως η εστίαση έχει πάρει τόσα βοηθήματα. Βέβαια, όπως αυτό της επανεκκίνησης που θα δινόταν τον Μάιο και τώρα τον Δεκέμβριο οι μισές από τις 150.000 επιχειρήσεις που έκαναν αίτημα, το βλέπουν ακόμα να είναι "υπό εξέταση".

Κακώς όμως "γκρινιάζει" η εστίαση αφού δεν θα κλείσει, απλά θα περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας της. Μαζί όμως με τους  υπόλοιπους, αυτός ο περιορισμός θα είναι και η σύνθλιψη του όποιου περιθωρίου λειτουργίας της. Και θα γίνει έτσι απλά για να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αναστολής στο προσωπικό ή να δοθεί κάποια έκπτωση στις τρέχουσες υποχρεώσεις των μαγαζιών.

"Θα δουλεύετε, αλλά θα είναι σαν μην δουλεύετε", "θα το λέμε περιορισμό ωραρίου, αλλά θα είναι λοκντάουν".

Όμως ας μην τα ρίχνουμε όλα στην νέο φιλελεύθερη - νεοκουμουνιστική ΝΔ. Φταίνε και οι συνδικαλιστές του κλάδου που αντί να ζητούν την κατάργηση των εξοντωτικών  μέτρων, επαιτούν ανεδαφικές δημοσιονομικές ελαφρύνσεις. Αλλά όλως τυχαίως, οι  περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες των "μεγάλων" καταστημάτων, τα οποία αρχές Ιανουαρίου πάντα έκλειναν για λόγους… ανακαίνισης ή αλλαγής προγράμματος.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης